Bebeklerin ne söylediğini anlatan 5 ses!

Dunstan bebek dili iddiasına göre, dünyadaki 1000’den fazla bebeğin bebek dili teorisi test edildi ve bu test sonucunda da bebeklerin gizli bir dili olduğu hipotezinin doğru olduğu kanıtlandı. Bu iddiaya göre, sadece birkaç kelimeyle bebeklerin tam olarak neyi anlatıklarını anlayabiliriz.
 
Dunstan’a göre, bebekler tarafından kullanılan beş tane evrensel sözcük var. İşte bu sözcükler:
 
Neh: “Ben açım”
 
Bebeğiniz acıktığı zaman”neh” veya “hayır” der. Bütün kelimelerde olduğu gibi, “neh” sözcüğü ile bebeğiniz çığlık atmadan önce ne isteğini size en kolay şekilde duyurur. “Neh” sesini duyduğunuzda, bebeğinizin beslenmek istediğini anlamalısınız.
 
Ovh: “Yorgunum”
 
Bebeğinizin çıkardığı bu ses, esneme refleksine ses eklendiğinde oluşmaktadır. Bu sesi çıkarırken bebeğinizin ağzı oval bir şekle dönüşecektir. Bu size onun yatma vaktinin geldiğini anlamanız için yaptığı bir konuşma şeklidir.
 
Eairh: “Gazım var”
 
Bebeğinizin zaman zaman kendisini sıkarak “Eairh” sesi çıkardığını duyarsanız, bu sesi duyduğunuzda bebeğinizin sorununun gaz sancısı olduğunu anlayarak ona masaj yapıp rahatlamasını sağlayabilirsiniz.
 
Bebeklerin gizli dili Hah: “Ben rahatsızım”
 
Bu ses bebeğinizin sıcak, soğuk ya da pozisyon değiştirmesi gerektiği anlamına gelebilir. Bu konuda onun rahat hissetmesi için elinizden geleni yapmalısınız.
 
“Eh” ilginizi istiyor.
 
Bebeğiniz bu sesi, sizinle iletişim kurmak için kullanır. Ses, sıkışmış havanın büyük bir kabarcığı göğüste yakalandığında üretilir ve refleks olarak bebeğinizin ağzından çıkmaya çalışır.
 
Kaynak: Sabah
Foto: Instagram @just.baby.29
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title