Bebeğinize sevginizi göstermenin 4 yolu

Çocuğunuza sevginizi göstermekten kaçınmayın. Unutmayın ki sevgi ortamında büyüyen bir çocuk, hayatı boyunca çok sağlıklı ve başarılı bir birey olur.
 
Sevginizi sadece kelimelerle anlatmak o anlamıyla hissettirmek için olamıyor. Bir dokunuşla, davranışla gerekiyor… Çiçek, hediye, gülümseme, sorma, elini tutma, saçını okşama… Bunun gibi davranışlarla davranışla ispat ediliyor sanki sevgi, anlamlı hale geliyor. Bebeğimiz de bu tarz davranışlar bekliyor bizden. Ses tonumuzla, bakışımızla, gülüşümüzle veya sarılmamızla sevgimizi ispat ediyoruz ona. İşte Özel Mavi Aile Danışma Merkezi’nden Psikolojik Danışman Elvan Gezen Ucur, bebeğinize sevginizi göstermenin yollarını anlattı.
 
Bebeğinize dokunun
 
Dokunmak iletişimde önemli bir basamaktır. Bebekler de dokunarak iletişim kurmaya ve çevreyi tanımaya çalışırlar. Bu nedenle sevgiyi anlatmanın en güzel yolu dokunmaktır. Yapılan araştırmalar da tensel temasın bebeğin huzurlu ve mutlu olmasında önemli bir etken olduğunu gösterir. Sadece sizin dokunmanız değil, bebeğinizin de size ve çevredeki objelere dokunmasını sağlamak önemlidir.
 
Birlikteyken eğlenin ve ona eşlik edin
 
Bebeğinizle birlikteyken zamanınızı iyi değerlendirmek de önemlidir. Her anınızı bebeğinizle geçiriyor olmanız, ona sevginizi yeterli şekilde gösteriyor olduğunuz anlamına gelmeyebilir. Böyle zamanlarda annelerin de kendilerini baskı altında hissetmesi söz konusu olabilir. Bu nedenle geçirilen zamanın çokluğu değil, nasıl geçirildiği önemlidir. Bebeğinize ayırdığınız zaman; gelişimini destekleyici, paylaşımın olduğu, sevginizi aktarabileceğiniz anlarla dolu olmalıdır. Onunla geçirdiğiniz anlar hem siz hem de bebeğiniz için anlamlı olmalıdır.
 
Ona zaman ayırın
 
Bebeğinizle birlikteyken eğlenin ve ona eşlik edin. Sesiniz ve yüzünüz hep ona yakın olsun. Siz de iyi vakit geçiriyorsanız, bu birliktelik keyfe, bebeğiniz için gelişimini destekleyici anlara dönüşecektir. Sizin duygularınızı hissedebileceğinden onunla geçirdiğiniz anlarda sizin de keyif alıyor olmanız önemlidir. Bebeğiniz sizin eğlendiğinizi hissettiğinde daha fazla keyif alacak ve siz sevginizi en içten şekilde gösterebileceksiniz.
 
Yaratıcı olun
 
Sevginizi oyunlarla, bebeğinizin anlayabileceği dille anlatın. Ayrı olduğunuz zamanları kendinizi motive etmek için kullanın. Her kavuşma birlikte geçirilecek zamanı değerli kılsın. Kısaca bebeğinize “Seni seviyorum!” derken davranışlarınızla bu sevgiyi ona gösterin.
 
Kaynak: Sabah
Foto kaynak: Instagram @margotrae_
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title