Annelere bebek banyosu tüyoları

Yenidoğan bebeği yıkamak anneler için öğrenilmesi gereken bir süreçtir. Suyun içinde bebeği tutamayacağını, banyo sonrası giydirirken ona zarar vereceğini ya da üşüteceğini düşenen annelere birkaç tüyo:

  1. Bebeğinizi yıkayacağınız küvet taşınabilir bir küvet olsun. Onu varsa banyo küvetinizin içine koyabilirsiniz. Eğer eğilmek sizin için sorun olacaksa o zaman bebeğin odasında açık bir yere ya da sağlam bir masanın üzerine yerleştirebilirsiniz. Bu aynı zamanda bebeği yıkarken gerekli tüm malzemeyi yanınıza almanıza da yardımcı olur.
  2. Küveti su ile doldurun. İçine bebeğinizi koyacağınız yıkama örümceğini yerleştirin. Eğer böyle bir fileniz yoksa, kalın bir havluyu katlayarak küvetin altına yerleştirin. Bebeğinizi soyun, bir elinizi başının altına koyun. Diğer elinizle kalçasından destekleyerek banyoya koyun. Başının altındaki eliniz ile boynunu da destekleyerek diğer elinizi boşa çıkarın. Bebeğinize su dökerek tüm vücudunun ıslanmasını sağlayın.
  3. Bebeğin bedenini yıkarken bir fanila kullanabilirsiniz. Kullanacağınız malzemenin pamuklu ve yumuşak olması önemlidir. Bir eliniz sürekli başını desteklesin. Omuzlarını yavaşça suyun içine doğru bırakın ve bedeninin de yıkanmasını sağlayın. Kullandığınız şampuan ile önce bedenini yıkayın, durulayın. Ardından başını hızlı bir biçimde ancak yumuşak hareketlerle yıkayın.
  4. Banyo süresi bebeğin banyodan aldığı keyfe ve ortam sıcaklığına bağlı olarak değişir. Eğer bebeğiniz keyifliyse bacaklarını ve kollarını çırpmasına izin verin. Onunla sürekli göz teması kurun, güzel sözler söyleyin.
  5. Banyo bittiğinde elinizi bebeğin altına doğru kaldırın diğer elinizdeki havluya güzelce sarın ve bebeği çıkarın. Havluyu yumuşak hareketlerle bastırarak bebeği kurutun. Asla havluyu bebeğe sürtmeyin. Kurulandıktan sonra sıcak bir yerde bebeği temiz bir bez üzerine yatırın, bebe yağı sürerek güzel bir masaj yapın ve giydirin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto kaynak: Instagram @asilin_hikayesi

Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title