Oyuncak güvenliği hakkında 10 ipucu

1) Oyuncağın üzerindeki yaş tavsiyelerine her zaman çok dikkat ediniz ve çocuğun yaşına, ilgisine ve beceri seviyesine göre olanı seçiniz. Ayrıca, oyuncak bebekler ve peluş oyuncaklar üzerindeki “Alev geciktirici/ Aleve dayanıklı” veya “Yıkanabilir/Hijyenik Materyal” güvenlik etiketlerine dikkat edin.
 
2) Plastik ambalajları oyuncaklardan hemen ayırınız; küçük çocuklar için ölüm tehlikesi yaratacak oyuncaklara dönüşebilir.
 
3) Bir yaşında ve daha küçük çocuklar için renkli, hafif, çeşitli dokularda ve zehirli olmayan materyallerden yapılmış oyuncaklar tercih edin. Bu yaştaki çocuklar görerek, dokunarak, işiterek ve tadarak öğrenir ve sıklıkla nesneleri keşfetmek için ağızlarına alırlar.
 
4) Küçük çocuklara gözleri, burnu, vb. çıkabilen küçük parçalı oyuncaklar vermeyin, boğulma tehlikesine neden olabilirler.
 
5) Tüm oyuncakların metal ve cam gibi maddelerden yapılmış keskin uçlarını ve köşelerini kontrol ediniz; bu oyuncaklar sekiz yaşından küçük çocuklara verilmemelidir. Bu duruma kabloları batabilecek, kesebilecek veya elektrik çarpabilecek olan peluş oyuncaklar da dahildir.
 
6) İpleri, telleri veya kordonları olan oyuncaklar beşiklere ve oyun alanlarına asılmamalıdır. Küçük çocuklara dolanabilir ve yaralanmaya veya ölüme sebebiyet verebilir.
 
7) Daha büyük olan çocuklara sökülebilen küçük parçalı, keskin veya elektrikle çalışan oyuncaklarını küçük kardeşlerinin ulaşamayacağı yerlerde saklamayı öğretin. Küçük çocuklar çok meraklıdır ve onlar için uygun olmayan oyuncakları inceleyebilirler.
 
8) Oyuncakların ve oyun malzemelerinin bozulmamasına dikkat edin, yaralanmaları önlemek için kırılmış olan oyuncakları atınız.
 
9) Sizin gözetiminiz önemlidir; hem evde hem dışarıda güvenli ve tehlikesiz oyun ortamları sağlayınız. Çocuklar oyuncakları oynarken pek özen göstermezler. Güvenlik ve dayanıklılık için düzenli olarak oyuncağın sağlamlığını kontrol edin.
 
10) Çocuklara oynamayı bitirdiklerinde oyuncaklarını yerine koymayı erken yaşta öğretiniz. Bu durum kazayla üstlerine düşmeyi önleyecektir.
 
 
 
 
 
 
 
 
Kaynak: www.fisher-price.com / Dr. Bettye M. Caldwell
Ph.D. Professor of Pediatrics in Child Development and Education
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title