İdeal bir yüzme eğitimi için 5 altın kural

Çocuklar, suya ne kadar erken alışırlarsa onlar için o kadar iyi olur. Eğlenerek, keyif alarak öğrenmek ve gelişmek için erken dönemde yüzme eğitimi almak önemlidir. Yüzme konusunda anne-baba olarak siz çocuğunuzu cesaretlendirir ve yüzmeye teşvik ederseniz, o da yüzmeyi erken dönemlerden itibaren çok sevecektir. Bebekleri enfeksiyonlardan uzak tutmak adına 6. ayları dolduktan sonra suyla tanıştırmak en doğrusudur.
 
KAÇ YAŞINDA YÜZME DERSİNE BAŞLANABİLİR?
 
Çocuğunuz yürümeye başlayınca onu denize ya da havuza götürüp su ile oynamasını sağlayarak su fobisi oluşmasını engelleyebilirsiniz. Bu sürecin ardından çocuğunuzu 4-5 yaşlarında, profesyonel bir ekibi olan yüzme kursuna göndererek yüzmeyi teknik açıdan öğrenmesini sağlamak en doğrusudur. Uzmanlar çocukların 4 yaşından itibaren bir yıl jimnastik eğitimi alması ve ardından beş yaşında yüzmeye başlamalarını öneriyor.
 
ÇOCUKLARINIZI KORKUTMADAN SUYA NASIL ALIŞTIRABİLİRİZ?
 
Öncelikle çocuğun suyun dışında da rahat olmasını sağlamalıyız. Yüzme dersini kısa tutup suyla olan ilk temasını bir oyuna dönüştürebiliriz. Çünkü çocuğa yüzmeyi sevdirmek yerine onda bir su fobisi oluşturulursa çocuk özgüvenini kaybeder ve suya olan bakışı tamamen değişir. İlk adım olarak çocuğu suyun kenarına oturtup ayaklarıyla suyla oynamasına izin verebilirsiniz. Suyun korkulacak bir şey olmadığını ona söylemeli; hatta bunu yalnızca söylemek yerine ondan önce suya girerek korkulacak bir şey olmadığını gösterebilirsiniz. İlk adım çok önemli. Çocuk ilk başta sudan korkmazsa gerisi rahatlıkla gelecektir.
 
DENİZ Mİ HAVUZ MU?
 
Özellikle küçük bebeklerde, boyu aşmayan çocuk havuzları aileler tarafından sıkça tercih ediliyor ya da deniz suyu soğuk olduğu için bebeklerinin üşümelerinden çekinen aileler havuza yöneliyorlar. Ancak uzmanlar bir deniz tatiline gelinmişse çocuğun sağlığı için öncelikli tercihin deniz olması gerektiğini söylüyorlar. Deniz, burun akıntısı, pişik, isilik gibi sorunlara da iyi gelirken; tuzlu su üst solunum yolu üzerinde de olumlu etkilere sahip. Ancak iyi temizlenmiş, titiz bir şekilde bakımı yapılan havuzlar da elbette tercih edilebilir.
 
Kaynak: Sabah
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title