Doğum kilolarınızı 9 ayda verin

Hamilelikte alınan kiloları vermek için çok acele etmek, hem yeni anne hem de bebek için zararlı olabilir. Uzmanlar hamilelikte alınan kiloların doğumdan sonraki 9 ay içinde verilmesini öneriyorlar.
 
Özellikle son yıllarda doğum kilolarını büyük bir hızla vermek yeni anneler arasında modaya, adeta bir yarışa dönüştü.
 
Uzmanlara göre doğumdan sonra eski vücuduna çabucak kavuşarak mayo ve bikinili pozlar veren ünlü annelerin bunda payı büyük.
 
Ancak uzmanlar doğum kilolarını çok çabuk vermek için diyet yapmaya çalışan, yeterli beslenmeyen anneleri uyarıyor.
 
Doğru olanın hamilelikte alınan fazla kiloları 9 aylık bir süreçte vermek olduğunu belirten uzmanların özellikle de bebeklerini emziren annelerin fazladan diyet yapma çabasına girmelerinin yıpratıcı olabileceğini söylüyorlar.
 
Bebekleriyle ilgilenen, uykusuz geceler geçiren, aynı zamanda da emziren annelerin hafif yürüyüşler, sağlıkları için sakınca yaratmayan egzersizler yaparak zaten kendiliğinden zayıflayacağını söyleyen uzmanlar yapılan diyetlerin anneleri halsiz ve hasta hale getirebileceğini söylüyorlar.
 
Bebeğiyle ilgilenmek zorunda olan yeni annelerin ağır diyetlerin etkisiyle kendi sağlıklarını bozacak duruma gelmelerinin bebekleri için de risk oluşturduğunu unutmamak gerekiyor…
Kaynak: Posta
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title