Bebeğinizin hayal gücünü destekleyin

Çocuğa yeni görüntüler, sesler, duyular sundukça zihninin kapılarını daha geniş bir dünyaya açmış olursunuz. Çocuğunuzun hayal gücü gelişiminin her safhasında onu dinlemek ve o arzu ettiği sürece oyununa dahil olmak, onun ne düşündüğünü daha yakından takip edebilmenizi sağlar.
Aktif bir hayal gücü çocuğunuz için düşündüğünüzden çok daha yararlı olabilir:
– Kelime haznesini genişletir: Hayal gücüne dayalı oyunlar oynayan, masal dinleyen, kitaptan hikaye okunan çocukların kelime dağarcıklarının daha geniş ve kaliteli olduğu görülür.
– Konrol edebilme: Hayali rollere girme, çocuğa kimi isterse o olabilme şansını verir. Aynı zamanda çocuk, öğrendiklerini pratiğe dökebilme ve durumları istediği gibi manipüle edebilme fırsatını da elde etmiş olur. Böylelikle kendisinin ya da arkadaşlarının koyacağı kurallar sayesinde disiplini de öğrenir.
– Sosyal kuralları öğrenme: Hayali oyunlar oynarken yalnızca fantastik bir dünyayı keşfetmez, aynı zamanda paylaşma, sosyal ilişkiler ve sorun çözmeyle ilgili gerçek dünya kurallarını da öğrenir.
– Problem çözme: Hayali durumların içerisinde olmak, çocuğunuza gerçek hayatta yaratıcı düşünmeyi ve problem çözme becerileri geliştirmeyi öğretir. Küçüklüklerinde hayal gücü yüksek olanlar ileride de böyle olurlar ve aynı zamanda problem çözme konusunda da daha üreticidirler.
Kaynak: babycenter.com
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title