Anne sütünü sağmak için en ideal zaman hangisidir?

Anneler, çok değerli besin kaynağı olan anne sütünü en iyi şekilde bebeklerine vermek isterler. Tartışmasız en ideal yöntem bebek emzirmedir. Ancak, süt pompası sayesinde sağılan anne sütü de bebeğe biberon yardımıyla verilebilir. Özellikle çalışan anneler için bu yöntem oldukça faydalıdır. Bunun yanı sıra, göğsünde oluşan enfeksiyon ya da çatlaklar sebebiyle bebeğini emziremeyen anneler de süt sağma makinelerini tercih etmektedirler.
 
Süt sağma işlemi, hem fazla sütün annenin göğsünde birikerek onu rahatsız etmesinin önüne geçmekte hem uygun saklama koşulları altında muhafaza edilerek anne sütünün daha sonra kullanılabilmesini sağlamaktadır. Bu bakımdan, anne sütünü sağma ve saklama yöntemleri son dönemde anneler tarafından daha yoğun bir biçimde tercih edilmektedir. Peki, anne sütünü sağmak için ideal bir zaman aralığı var mıdır?
 
Sütünüzü Ne Zaman Sağmalısınız?
 
Aslından bu sorunun kesin bir cevabı bulunmamaktadır. Öyle ki her annenin fizyolojisi farklıdır ve bu sebeple de süt sağmak için en uygun zaman dilimi kişiden kişiye farklılık gösterebilmektedir. Bununla birlikte, süt sağmak için genellikle sabah saatleri tercih edilmektedir. Annenin süt üreten hormonları genel olarak gece saatlerinde yoğun bir biçimde çalışmaktadır. Böylece anne sabahları göğüsleri sütle dolu bir şekilde uyanır. Bu tür zaman dilimleri süt sağmak için oldukça idealdir. Buna ek olarak, günün fiziki anlamda rahat olduğunuz ve zaman açısından da herhangi bir sıkıntınızın olmadığı bölümlerini seçebilirsiniz. Stressiz ve sakin bir süt sağma deneyimi, sütünüzü daha sağlıklı bir şekilde bebeğinize ulaştırmasınız sağlayacaktır.
 
İdeal Süt Pompasını Seçin
 
Sütünüzü sağmak için manuel ya da elektrikli göğüs pompalarından birini tercih edebilirsiniz. Manuel göğüs pompası el gücü ile çalışan, hafif ve kullanımı oldukça pratik ürünlerdir. Taşıması ve temizlemesi kolay bu ürünü rahatlıkla dilediğiniz yere taşıyabilirsiniz. Elektrikli göğüs pompası ise fiziki güç gerektirmeyen, kullanımı rahat bir model olarak dikkat çekmektedir. Anne, yorulmadan uzun süre göğüslerindeki sütü elektrikli pompa sayesinde sağabilir. İhtiyaç ve kullanım alışkanlıklarınızı göz önünde bulundurarak, sizin için en uygun göğüs pompasını seçebilir ve gönül rahatlığıyla bebeğinizin beslenmesi için süt sağmaya devam edebilirsiniz.
Kaynak: www.weebaby.com.tr
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title