Bebeğinizin idrarı böyleyse dikkat!

Yeni anne ya da baba olmuş kişiler, yeni doğan bebeklerinin idrarının nasıl olması gerektiğini merak ederler. Bebeğin idrarının yapısı kimi zaman bir takım hastalıkların bulgusu niteliğini taşıdığından, idrarın nasıl koktuğu ve nasıl göründüğü oldukça önemlidir.
 
Yeni doğan bebekler anne rahminden çıktıktan hemen sonra ilk idrarlarını yaparlar. Bebeğin idrarı su gibi bir görünüme sahiptir. İdrar kokusuzdur. Doğumdan sonra bebeğin hemen çişini yapması, bebeğin sağlıklı olduğunu gösterir. Yeni doğan bebeğin doğduktan sonraki ilk 24 saat içinde hiç idrar yapmaması, böbrek rahatsızlıklarından kaynaklı olabilir.
 
Bebeğin doğduktan sonraki ilk günlerinde yeterince anne sütüyle beslenememesi de idrar yapmamasına ya da çok az miktarda idrar yapmasına neden olabilir. Bu durum kimi zaman bebeğin emme reflekslerinin henüz gelişmemesinden kimi zaman ise annenin sütünün yeterince olmamasından kaynaklanabilmektedir. Bunun sonucunda bebek yeterli sıvıyı alamaz ve çok az idrar yapar.
 
Yeni Doğan Bebeklerin İdrarı Nasıl Olmalıdır?
Sağlıklı bebeklerin idrarı kokusuz ve su gibi diye tabir edilen açık renklidir. Bazı yeni doğan bebeklerde koyu renkte idrara rastlanabilmektedir. Bebeğin idrarının koyu renkte(çay renginde) olması karaciğer ya da safra kesesiyle ilgili rahatsızlıklardan kaynaklı olabilmektedir. Bebeğin idrarının koyu olması durumunda kesinlikle uzman bir doktora başvurulmalıdır.
 
İdrarın rengi kadar gün içinde yapılan idrar miktarı da oldukça önemlidir. Bebeğin gün içinde çok az idrar yapması hatta hiç idrar yapmaması gibi problemlere de çok sık rastlanabilmektedir. Bebeğin çok az idrar yapması, beslenme bozukluklarını ve çok az sıvı tükettiğini gösterir.
Kaynak: sagliklahayat.com
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title