Anne sütünün sırları çözülüyor…

Hollanda’da bir bebek maması firmasının sürdürdüğü araştırmalar anne sütü ile ilgili şaşırtıcı bilgiler edilinmesine yardımcı oldu. İşte bunlardan bazıları:

Her anne kendi bebeğine özel süt üretiyor. Hatta bebeğin cinsiyetine göre de sütün içeriği değişiyor. İkiz annelerinin sütleri bile her çocuğa göre farklılık gösteriyor. Yani ikizlerin içtiği sütler bire bir aynı değil.
Bebek hastaysa annenin sütünde daha fazla antikor olduğu gözlemlenmiş. Böylelikle bebek anne sütüyle tedavi oluyor.
Anne sütünün bileşenleri tek bir emzirme anında bile değişiyor. Yani 20 dakika emen bir bebeğin her anında aldığı sütün içeriği değişiyor.
Bebek büyüdükçe sütün içeriği de değişiyor.
Anne ne kadar uzun emzirirse bebeğin ilerde obezite olma ihtimali o derece azalıyor.
Annenin yediklerinin tadı ve kokusu sütüne geçiyor. Bebek bu tatlara alışıyor ve ek gıdaya geçtikten sonra bu tatları hatırlıyor. Bunların sağlıklı olduğunu düşünerek yemeye devam ediyor.
Anne, alerjik olduğunu düşündüğü yer fıstığı, yumurta, domates gibi besinleri yemek listesinden çıkarmamalı. Böylece bebeğin bağışıklık sistemini eğitmesine yardımcı olur.

Araştırmacılar anne sütünün bir orkestra gibi olduğunu söylüyor: “İçinde laktoz, protein, probiyotik, prebiyotik ve daha pek çok şey var. Şimdilik yüzde 25’ini çözebildik. Bu sihirli sıvıda daha ortaya çıkaracağımız çok şey var ve bu bizi heyecanlandırıyor” diyorlar. Ayrıca uzmanlar, bebeklerin küçük yetişkinler olmadıkları konusunda hemfikir. Bebekler yetişkinlerden yedi kat daha fazla demire, dört kat daha fazla kalsiyuma ve üç kat daha fazla yağa ihtiyaç duyuyor. Emziren annenin yeterince D vitaminine sahip olması gerekiyor. Çünkü annede yeterince D vitamini yoksa bebek daha fazla hasta olabiliyor.

Kaynak : https://www.sabah.com.tr/cumartesi/2018/10/27/bebege-ozel-anne-sutu

 

Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title