Çocuk yapma kararı için 5 yanlış neden!

Evli çiftler için çocuk sahibi olmayı istemekten daha doğal ne olabilir? Çocuk evin neşesi, mutluluk kaynağı, hayatın anlamı demektir. Ancak çocuk sahibi olma kararı hafife alınacak bir konu değildir, maddi manevi bütün şartların oluşması gerekir.
 
Yeni bir heyecan arayışı
 
Nişan, düğün telaşları sona erdi, evlendiniz, hayatınız mutlu ve düzenli sürüyor. Şimdi hayatınızı yeni bir büyük proje ile doldurmak için büyük bir istek duyuyor olabilirsiniz. Can sıkıntınızı gidermek için aklınıza hemen bebek yapmayı getirmeyin, kendinize başka meşguliyetler bulun.
 
Doğurganlık endişesi
 
Vücudumuzu ne kadar iyi tanısak da, deneyene kadar gebe kalma yeteneğimiz hakkında bir fikrimiz olmaz. Bu sizi tedirgin etmesin ve her şeyi doğal seyrine bırakın. Bazı çiftler bebek için bir süre beklemek durumunda kalırken, bazıları daha ilk denemede bu şansı yakalar. Siz de en hazır olduğunuzu düşündüğünüz zaman süreci başlatabilirsiniz.
 
Herkesin çocuğu var
 
Etrafınızdaki diğer çiftler anne baba olduklarında sizin de bundan etkilenmeniz doğaldır, hele dünya tatlısı bebekleri gördüğünüz zaman. Yine de eşinizle kafa kafaya verin ve ikiniz gerçekten şimdi bebek sahibi olmayı istiyor musunuz, yaşamınız için bu büyük değişikliğe hazır mısınız, karar verin.
 
Sorunları çözme aracı
 
Evlilik bazen zor olabilir ve bu gibi durumlarda gelecek bir bebeğin hayatı peri masalına çevireceği sanılır. Böyle bir hataya düşmeyin, bebeği evlilikteki boşluğu dolduracak ya da ilişkideki yaraları saracak ilaç gibi görmeyin. Önce ilişkinizi yoluna koyun, sonra sağlıklı bir ortam oluşunca çocuk sahibi olun.
 
Büyüklerin baskısı
 
Anne babalar, okulu bitirip iş güç sahibi olduğunuzda, önce bir yuva kurana kadar baskı yapar, evlendiğiniz zaman her fırsatta torun istediklerini fısıldar dururlar. Yine hatırlatalım, onları da kırmayın ama başkaları istiyor diye acele etmeyin, kendiniz hazır olduğunuzda çocuk yapacağınızı yakınlarınıza anlatın.
Kaynak: Habertürk
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title