Yeni annelerin yaptığı 7 hata‏

Yeni bir anne olmak pek çok deneme ve yanılmaya gebedir. Ebeveynlik yolunun bir parçasıdır. Ama öncesinde bazıları hakkında fikriniz olursa daha az yorulmanız mümkün.
 
Bebeğinizin tırnaklarını uyanıkken kesmek
 
O minicik eller havada durmadan hareket ederken yakalayıp kesmeye çalışmak yerine, bebeğinizin tırnaklarını o uyurken kesmek çok daha kolay gerçekleştirebileceğiniz bir işlem.
 
Çok çabuk toparlanmaya çalışmak
 
 
Çoğu yeni annenin yaptığı bir diğer hata da iyileşmek, eski gücüne kavuşmak için yeterince beklemek yerine çok çabuk iyileşmeye çalışmak oluyor. Bir an önce ayaklanmak ve sorumluluklarını yerine getirmek isteyen bu kadınlara tavsiyemiz, vücudunuzun iyileşmesine izin verin. Nasıl olsa eninde sonunda iyileşecek ve gündelik hayatınıza aynı tempo ile geri döneceksiniz.
 
Babayı unutmayın
 
Kadınlar bebek sahibi olduktan sonra eşlerini ihmal edebiliyor. Yeni anne olmaya kendilerini o kadar kaptırıyorlar ki babadan uzaklaşmak bir yana babaya babalığını yaşamaları için bile izin vermeyebiliyorlar. O çocuğu tek başına dünyaya getirmediniz, büyümesi için de birlikte davranmalısınız.
 
Yeterince soru sormamak
 
Bazen yeni anneler yeterince soru sormazlar. Sorularının aptalca olduğunu düşünebilir ve bu yüzden utanmaya çekinirler. Halbuki aptalca olan soru yoktur. Doktorunuzun ve pediatrınızın var olmasının en büyük sebeplerinden biri sizin soracağınız soruları cevaplamaktır.
 
Kendisini küçümsemek
 
Yeni anneler özgüven eksikliği yaşayabiliyorlar. Bir bebeğe bakmayı öğrenmenin bir süreç olduğu doğrudur ve gittikçe kendinizi geliştireceğiniz de ama ilgili ve sevgi dolu bir anneden daha fazlasını yapamaz kimse. Zamanla aranızda oluşacak bağ sayesinde onun dilini ve ihtiyaçlarını daha iyi anlayacaksınız, yeter ki paniğe kapılıp yapabileceklerinizi küçümsemeyin.
 
Besleme konusunda yardım istememek
 
Eğer anne sütü ile besleyecekseniz, biraz yardıma ihtiyacınız olabilir. Çoğu annenin oluyor, bu utanılacak bir şey değil. Bu tarz şeylerin doğal olarak şekilleneceğini sanmak ve bu beklenti ile başarısızlıklardan utanmak oldukça sakıncalı. Hiç çaba harcamadan emzirebilen anne sayısı yok denecek kadar az, yardım istemekten çekinmemelisiniz.
 
Bebeği sadece bir emziğe alıştırmak
 
Bebeğinizin tek bir emziğe alışmasına sebep olmamalısınız, değiştirerek kullanmalısınız ki ilerleyen zamanda problem yaşamayın çünkü bir kez alıştı mı başka bir emziği ret edecektir.
Kaynak: Habertürk
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title