Emzirme için doğru pozisyonu seçin

“Bebeğe doğru pozisyon verilip emzirilmesi sağlandığı müddetçe, anne sütünün gelmemesi diye bir durum olmaz.”
 
Anne sütü, her bebek için çok önemli ve değerli. Ancak son dönemde özellikle bebek doğar doğmaz anne sütünün hemen gelmemesi, bazı anneleri mama kullanımına yönlendiriyor.
 
Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Şenol Bozdağ, anneleri çok yakından ilgilendiren ‘bebek beslenmesi’ konusunda şunları söylüyor:
 
UYANDIRMAK ZORLAŞIR
 
“Bebek, mümkünse ilk yarım saatte, en geç ise bir saat içinde emzirilmelidir. Çünkü daha sonra bebek uykuya dalmak isteyecek ve bebeği uyandırmak zorlaşacaktır. Bebeklerin, ilk günlerde 2-3 saatte bir emzirilmesi gerekir. Uykusu 3-4 saatti geçerse, uyandırılıp emzirilmelidir. 2-3 haftalıktan sonra kendisi açlığı hissedeceğinden uyanıp emmek isteyecektir.
 
KAYGILI ANNELER DİKKAT!
 
Bebeğe doğru pozisyon verilip emzirilmesi sağlandığı müddetçe, anne sütünün gelmemesi diye bir durum olmaz. Ancak doğum sonrası kaygılı annelerde, bebeğin aç kalma korkusu nedeniyle mamayla besleme eğilimi ortaya çıkabilir. Bu nedenle annenin desteklenmesi, emzirme danışmanlarının anneye emzirmeyle ilgili eğitimi ve psikolojik desteğin sağlanması çok önemli.
 
BOL SIVI TÜKETİLMELİ
 
Yeterli sıvı almak ve dinlenmek sütün gelmesi için en önemli faktörlerdir. Günde 2-3 litre arası su veya sıvı içecekleri alması yeterli olur. Anne, bebeğini emziriyor ise gaz yapan yiyeceklerden uzak durmalıdır. Her beslenme sonrası bebeğin gazı mutlaka çıkarılmalı. Gaz sancıları olduğunda anne-baba ninniler mırıldanıp bebeği kucağında gezdirmelidir.
Kaynak: Hürriyet
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title