Bebeğinizin kaşığını ağzınıza sürmeyin!

Bebeğinizin kaşığıyla mamasının tadına bakmak annelerin sıklıkla yaptığı bir davranış. Ancak uzmanlar uyarıyor: Sakın bu hatayı yapmayın.
 
Diş Hekimi Pertev Kökdemir, “Bakteriler, mama yedirmeden önce aynı kaşık ile mamanın tadılması sonucu bebeğe bulaşır” diyor ve anne-baba olmak isteyen aileleri diş sağlıklarına dikkat etmeleri ve diş kontrollerini ihmal etmemeleri gerektiği konusunda uyarıyor.
 
Bebeklerin ağzı sterildir
 
Kökdemir, “Bebekler doğdukları zaman ağızları tamamen sterildir. Hiçbir çürük oluşturucu veya diş etine sebep olabilecek bakteriler bebeğin ağzında yoktur. Bu bakteriler zaman içinde öpme, aynı çatal-bıçağın kullanılması veya bebeğe mama yedirmeden önce aynı kaşık ile mamanın tadılması sonucu bebeğe bulaşır. Bebeklerin ve çocukların da ağız ve diş bakım İyi yapılırsa çürük ve diş eti hastalığı riski minimumda kalacaktır. Ancak anne ve baba evlenmeden önce ağızlarını tamamen sağlıklı hale getirirlerse, aile fertlerine kendilerinden bulaşabilecek bakteri miktarı da en alt seviyede olacak ve çürük ve diş eti hastalığı riski çok azalacaktır. Bu nedenle evlilik öncesi ağız ve diş bakımı yaptırılması; varsa diş eti iltihabının iyileştirilmesi gelecek nesillerin sağlıklı diş ve diş etlerine sahip olmasında ilk adımdır” dedi.
Kaynak: Milliyet
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title