Bebeklerin temizliği nasıl olmalı?

Bebeklerde genel temizlik baş, göz, burun, ağız, kulaklar, göbek, alt bakımı ayak ve tırnak temizliği olmak üzere bu başlıklar altında yapılıyor.
 
Bebeklerde kulak temizliği nasıl olmalıdır?
 
Bebeklerde kulak temizliği kulağın çevresindeki kalıntıları silmek yardımı ile olabilir, kulak çöpleri artık önerilmiyor ve kullanılmıyor.
 
Bebeklerde burun temizliği nasıl olmalıdır?
 
Bebeklerde burun temizliği için eczanelerden temin edilen burun aspiratörleri kullanılabilir. Eğer burun aspiratörünüz yoksa yine kaynatılmış ılıtılmış suya batırılmış bir bez yardımı ile burnun içine girecek şekilde sivriltin ve bebeğinizin burnunun içine ilerletip geri çekin.
 
Bebeklerde göbek temizliği nasıl olmalıdır?
 
Bebeklerde göbek temizliğinde artık herhangi bir ürün kullanılmıyor. Eskiden batikon alkol hepsi kullanıyordu fakat artık göbek çevresini kuru ve temiz tutmamız yeterli.
 
Bebeklerde tırnak temizliği nasıl olmalıdır?
 
Bebeklerde tırnak temizliği aslında ilk haftalarda bebeklerin tırnak yapıları çok yumuşak olduğu için herhangi bir tırnak makası ve törpü kullanmanıza gerek olmayabilir.
 
Bebeklerde ayak temizliği nasıl olmalıdır?
 
Bebeklerde ayak temizliği yine kaynatılmış ılıtılmış suyla ıslatılan bir bez yardımı ile olabilir veya bebeğin ayaklarını ılık bir suyun içinde de bekletebilirsiniz.
 
Kaynak: Mynet
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title