Anne karnındaki bebekler, hangi seslerden hoşlanıyor?

Yeni yapılan bir araştırma, anne karnındaki bebeklerin en çok hangi seslere tepki verdiğini ortaya çıkardı. Görünüşe göre bebekler, sakin ve tiz seslere daha fazla tepki veriyor.
Müzik, hayatımızın en önemli parçalarından biri. Hatta pek çok kişiye gör müziksiz bir dünya hayal bile edilemez. Peki henüz doğmamış bebekler bu konuda ne düşünüyor? Barcelona’daki Institut Marques’den bilim insanları, henüz anne karnındaki bebeklerin müziğe nasıl tepki verdiklerini ölçen bir çalışma gerçekleştirdi.
 
Araştırma kapsamında anne karnındaki bebeklere özel olarak tasarlanmış vajinal bir hoparlör ile klasik, geleneksel, pop ve rock gibi farklı türlerde 15 ayrı şarkı dinletildi. 300 doğmamış bebeğin katıldığı çalışmada araştırmacılar, bebeklerin hangi müziğe nasıl tepki verdiğini görmek için ağız ve dil hareketlerini incelediler.
 
Görünüşe göre bebekler sakin müziklerden daha fazla hoşlanıyorlar. Anne karnındaki bebekler en çok Mozart ve Bach’ın eserlerine tepki verdiler, Pop müzik ise bebeklerin tepsini en az alan müzik türü oldu. Shakira, Adele gibi sanatçılar bebekleri etkilemek konusunda Beethoven kadar başarılı olamadı.
 
Araştırma sırasında anne karnındaki bebeklere Mickey Mouse gibi çocukların favorisi olan karakterlerin ses kayıtları da dinletildi. Bebekler, karakterlerin konuşmalarına, sıradan insan konuşmasından daha fazla tepki verdiler. Bu da bebeklerin melodik seslere, düz seslerden daha fazla tepki verdiğini gösteriyor. Aslına bakarsanız hepimiz bu bilgiyi içgüdüsel olarak biliyoruz. Bu nedenle bir bebekle konuşurken çoğunlukla sesimizi inceltiyor ve daha melodik konuşmaya başlıyoruz.
 
Kaynak: www.webtekno.com
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title