Anneler için sabrı arttırma yolları

Bebekler yürümeye ve konuşmaya başladıktan sonra ebeveyn olmak farklı bir hal alabilir. Bu durumda bazen sabrımız zorlanabilir. Sabrımızı artırmak için ne yapmalıyız?
 
Bebeklerin büyümesiyle birlikte kişilikleri de gelişir. Bu durumda bazen bebekler ebeveynlere meydan okuyabilir, ısırabilir, bir şeyleri atabilir veya vurabilir. Önce sakin olun ve endişelenmeyin. Bebeklere asla bağırmayın yüksek ses onları daha hırçın bir hale getirebilir. Sadece büyümesi için sabredin. Sabretmek için ne yapacağınızı bilmiyorsanız okumaya devam edin.
 
Daha fazla yürüyüşe çıkın
 
Günlük olarak yürüyüş yapmak ve bol miktarda D vitamini almak çok önemli. Günlük olarak yapacağınız yürüyüşler kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacak ve iyi bir ruh haline sahip olacaksınız. Böylece sabır etmek sizin için daha kolay olacak.
 
Çocuğunuzla birlikte yoga yapın
 
Evet, yanlış duymadınız. Çocuğunuzla birlikte yoga yapın. Birlikte yapacağınız bu etkinlik hem birbirinizi daha iyi anlamanızı sağlayacak hem de ikinizi de sakinleştirecektir. Yoga stres için gerçekten iyi bir yöntem.
 
Çocuğunuza çok fazla şekerleme vermeyin
 
Çocukların çok fazla şekerleme türünde tatlı gıdaları tüketmesi daha fazla enerjik olmasını sağlayacaktır ayrıca sağlığı açısından da yararlı değil. O yüzden çocuğunuzu şekerlemelerden olabildiğince uzak tutun.
 
Uykunuzu mutlaka alın
 
Uyku hem çocuğunuz için hem de sizin için oldukça önemli. Uykusunu almayan çocuk daha agrasif ve hırçın olacaktır, aynı şekilde sizde öyle… Tabii böyle bir durumda sabırda size asla uğramayacaktır. Dinlenmeye özen gösterin ve güne tazelenmiş bir şekilde uyanmak için mutlaka erken saatlerde uyuyun.
 
Rutine oturtun
 
Çoğu çocuk rutin bir hayatı olursa daha ciddi oluyor. Gün boyunca ne olacağını bildiğiniz zaman çocukla aranızdaki sürtüşmede en aza indirgeniyor. Rutin olmayan yemek saatleri ve uyku düzeni çocuğun tüm düzenini bozuyor. O yüzden çocuğun gün içinde yapacağı aktiviteleri bir rutine oturtun.
 
Meditasyon yapın
 
Çoğu çocuk sessizce oturup gözlerini kapalı tutmakla yetinmez. Ancak sabahları ilk iş olarak sizin yapacağınız meditasyon günün geri kalan saatlerinde daha sakin ve sabırlı olmanızı etkileyecektir.
 
Zamanlayıcıları kullanın
 
Çocuğunuzla tartışmaları önlemek için, yapacağınız etkinliğin başlangıç ve bitimini belirtmek için bir zamanlayıcı kullanın. Çocuklar eğlenceli bulduğu etkinliğin bitmesini istemezler. Fakat çocuğunuza 10 dakikalık bir etkinlik yapacağınızı söylediyseniz zamanı bitince etkinliği durdurun. Çocuğunuz zamanla bu düzene alışacak ve sizi zorlamayacaktır bu durumda sizinde sabrınız yerinden oynamayacak.
Kaynak: Milliyet
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title