Ülkelere göre çocukların öğle yemekleri…

Dünyanın farklı ülkelerinde çocuklar öğle yemeklerinde ne yiyor ne içiyor biliyor musunuz? İşte ülkelere göre çocukların öğle yemekleri…
 
Her ülkenin kendi kültür ve geleneklerine uygun yemekleri, çocuklar için öğlenleri sunduğu birçok yiyecek var. Normalde okullarda çocukların zihnini açma adına, fazla yağlı olmayan yiyecekler servis edilmeye çalışılırken, bu yiyeceklerin hangileri ne kadar sağlıklı sorgulanır.
 
MACARİSTAN
Amerikan yaşam-eğlence sitesi Brightside, tüm dünyada ülkelere göre servis edilen öğle yemeklerini bir araya getirdi. Üstelik içinde Türkiye de var ve hiç de tahmin edemeyeceğiniz bir yemek listesiyle…
 
(Noodle çorbası, tavuklu fasulye ve fındık bar)
 
İNGİLTERE
İşte ülkelere göre çocuklara servis edilen öğle yemekleri…
 
(Kızarmış patates, havuç, pirinç lapası, salata, meyve ve çikolatalı waffle)
 
FİNLANDİYA
Finlandiya okul yemekleri konusunda çok sıkı. Her öğrenciye sabah ve akşama doğru atıştırmalıklar ikram ediliyor öğle yemeği konusunda da oldukça titiz davranılıyor.
 
Çocuklar kantinde öğle yemekleri yerken, onlara servis edilmiş öğünlerin dışına çıkamıyorlar. Finlandiya’nın öğle yemeği menüsünde soslu köfte, salata ve müsli var.
 
FRANSA
Fransa’daki okullarda servis edilen öğle yemekleri diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi olabildiğince sağlıklı.
 
Brightside sitesinin derlediği habere göre Fransa’da ıspanak, haşlanmış patates, peynir ve ekmek var. Öğle yemek saatleri ise 1 ile 2 saat arasında değişiyor.
 
GÜNEY KORE
Güney Kore, öğrencilerin beslenmesine en çok dikkat eden ülkelerden.
 
Yemek tepsisindeki küçük alanlar; salata, deniz ürünleri, sebze ve meyve için. Okuldaki cılız ve zayıf çocuklara her gün aynı ölçüde balık yağı yediriliyor.
 
Popüler yemekler ise, kimçi (geleneksel kore yemeği olarak bilinen turşu kavurmayı andıran yemek), pirinç, balkabaklı patates çorbası, pankek, yeşil soğan, salatalık ve havuç salatası.
 
JAPONYA
Japonların beslenme planı Güney Kore’ninkine çok benziyor. Yemek tepsisinde görebileceğiniz yemekler arasında çorba, pirinç, tavuk eti veya balık, salata ve süt var.
 
RUSYA
Rusya’da öğrenciler sabah 9’dan öğlen 12’ye kadar bedava kahvaltıdan yararlanabiliyor. Belki de bu anlamsız saat aralığı yüzünden öğrenciler öğle yemeği ile kahvaltıyı karıştırıyor olacak ki Rusya’da öğrenciler öğle yemeği olarak genelde sosis, karabuğday pilavı ve çay tüketiyor.
 
AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ
Amerika’daki okullarda genel olarak pratik ve bol kalorili yiyecekler tüketiliyor. İşte tam da bu nedenden dolayı aileler her gün çocuklarına öğle yemeği hazırlıyor.
 
Kimse çocuklarının yağ oranı yüksek, enerji emen yüksek kalorili yiyecekleri tüketmesini istemez değil mi?
 
TAYLAND
Tayland menüsü bir hayli geleneksel. Tepside gördüğünüz menüde tatlı ekşi soslu domuz eti, buharda haşlanmış pilav ve muz yaprağı içine gömülmüş şekersiz pudding.
 
TÜRKİYE
Gelelim listede yer alan “en tanıdık” ülke Türkiye’ye… Popüler yaşam sitesi ülkelere göre öğle yemeği menülerini yayınlarken, Ankara’da yaşayan Instagram kullanıcısı Öykü Şahin’in oğlu Ali için bir araya getirdiği öğle yemeğinden örnek vermiş.
 
Gerçek hayatta Yoga eğitmeni Öykü, öğrencilerin daha sağlıklı beslenmesi için “#alininbeslenmecantasi” etiketi altında, oğlu için hazırladığı öğle yemeklerini paylaşıyor.
 
Keşke Türk öğrencilerinin hepsi “sağlıklı” beslenme konusunda Öykü Şahin’in oğlu Ali kadar şanslı olabilse. Türkiye’deki öğle yemek menüsü genelde, çorba, sebze ya da et yemeği, pilav ya da makarna ve elmadan oluşuyor.
 
İşte diğer ülkelerde öğle yemeklerinde servis edilen yiyecekler…
 
İSRAİL
Taze meyve, granola bar, tatlı kuruyemişler ve yumurtalı salatalıklı sandviç…
 
BREZİLYA
Barbekü soslu et, pilav, yeşil salata, puding ve çilekli süt…
 
İRAN
Pirinç pilavı, kebap, ızgara domates…
 
Kaynak: Posta
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title