İkizleri beslemek: 4 ipucu

İkiz annesi olacağınız duyulduğu günden beri kim bilir ne çok nasihat ve tavsiye dinlemişsinizdir. Aslına bakarsanız tek bebek annelerinin verdiği tavsiyelerin çoğu sizin durumunuzda geçerliliğini yitiriyor olmalı. İkizleri, üçüzleri beslemek tek bebeği beslemekten bazı açılardan farklılık gösterebilir.

Burada ikizlerinizi beslerken işinizi kolaylaştıracak birkaç ipucu ve öneri bulabilirsiniz.

1. Esneklik

Bebeklerinizin aynı anda doğmuş olması, aynı anda acıkacakları anlamına gelmez. Onları beslemek günlük programınızın en önemli başlığı olabilir. Yine de bebekleriniz teker teker ilgilenilmeyi bekleyebilir. Bu da farklı zamanlarda acıkabilecekleri, benzer rutinlerde beslenseler de farklı beslenme tercihleri olabileceği anlamına gelir. Rutin oluşturmak için çaba sarf edebilirsiniz, ancak her şeyi aynı ana sıkıştırmamaya çalışmanız minikleriniz açısından faydalı olabilir.

2. Anne sütü

Bebeklerinizi beslemek için yeterince sütünüz olup olmadığı konusunda endişelenmeniz normal. Ancak merak etmeyin, bedeniniz ikiz bebek sahibi olduğunuzun farkında, bu yüzden her iki bebeğe yetecek kadar süt üretecektir. Yapılan bir araştırma ikiz bebek sahibi olan bir annenin bedeninin, tek bebek sahibi annelerin iki katı süt ürettiğini ispatlıyor. Yeter ki siz kendinize iyi bakın ve iyi beslenin.

3. Uygun araçlar

Bebeklerinizi biberonla beslemeye mi karar verdiniz? O zaman uygun gereçleri edindiğinizden emin olun. Her gün bir düzine, belki de daha fazla biberon hazırlamanız gerekebilir. Her seferinde sterilize etmek, temizlemek düşündüğünüzden daha fazla vaktinizi alabilir. Bu nedenle bu aşamaları kolaylaştırıp size birkaç dakika da olsa zaman kazandıracak ekipmana sahip olmalısınız.

Öncelikle yeterli sayıda biberonunuz olması önem taşır. Kimi tek bebek anneleri bile en az 12 biberon bulunduruyorlar evde. Siz de günlük rutininize göre kaç şişe edinmeniz gerektiğini hesaplayabilirsiniz.

4. Özel aletlerin avantajlarından yararlanın

Sizin durumunuzdaki annelerin işlerini kolaylaştıracak pek çok ürün var. Örneğin elle tutmak zorunda kalmayacağınız biberonlar, ikizleri emzirmek için özel geliştirilmiş yastıklar sayesinde endişelerinizin bir bölümünden kurtulabilirsiniz. Ayrıca bu ürünler dönem dönem çok büyük indirimler oluyor.

Biraz ön hazırlık, biraz esneklik, nasıl yapacağınıza ilişkin bilgi ile ikizleri beslemeyi sorun olmaktan çıkartıp, anneliğin sefasını sürmeye şimdiden başlayabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: prima.com.tr

Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title