Bebeklerde kusmaya ne iyi gelir?

Bebekler kusma problemi yaşadıklarında onların iyi gözlemlenmesi gerekir. Verilen gıdaların bebek için uygun olup olmadığına veya bebeklerin yemek yemeyi isteyip istemediğine karar verilmeli ve bebeğe ona göre davranılmalıdır. Bebeklerde kusmanın psikolojik olarak görüldüğü de olur. Bu yüzden bebeğin psikolojisine etki etmemeli ve onun güvende hissetmesi sağlanmalıdır.
Özellikle beslenme konusu, kusma problemlerinin aşılmasında ve önlenmesinde en dikkat edilmesi gereken şeylerden bir tanesidir. Bebeğin üşütmesi de kusmaya neden olan olabilir. Bu yüzden bebek sıcak tutulmalı ve kusmaya sebep olan üşütme problemi engellenmelidir. Sizin için bebeklerde kusmaya iyi gelen ve bebeği rahatlatmaya yardımcı olacak 7 madde derledik.
Anne sütü ile beslenen veya ek besinlere geçmiş bebeklerin yemek sırasındaki hareketlerine dikkat edilmelidir. Eğer bebek yemek yemeyi reddediyorsa zorlanmamalıdır.
Bebeğin grip veya soğuk algınlığına yakalanmış olabileceği göz önünde bulundurulmalı ve bebeği beslerken dikkatli olunmalıdır.
Bebeğe bir öğünde çok fazla yiyecek verilmemelidir.
Bebeği sık aralıklarla beslemek, bebeğin kusmasının azalmasını sağlar.
Yemekten sonra bebeğin çok fazla hareket etmesi midesinin bulanmasına yol açar. Yemek yiyen bebek sakince yatırılmalı veya oturtulmalıdır.
Bebekler beslenme sırasında hava yutar ve bu da mide problemlerine yol açar. Bebek beslendikten sonra gazı çıkarılmalıdır.
Biberon deliği yeterince büyük değilse bebek kusma problemi yaşayabilir.
Bu gibi çözümler de kusma probleminin önün geçemiyorsa ve bebek sık sık kusmaya devam ediyorsa, mutlaka bir doktora başvurulmalıdır.
Kaynak: yemek.com
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title