Bebeğinizi ayağından öpmeyin!

Uzman Pedagog Dr. Adem Güneş, ebeveynleri bu hatalara düşmemeleri konusunda uyardı…
 
Ebeveynler çocuklarına duyduğu yakınlıktan dolayı onları istedikleri gibi öpüp okşayabileceklerini düşünürler. Halbuki çocukların bazı bölgeleri var ki onların kişilik gelişiminde rol oynar…
 
Örneğin çocuklar ayaklarından öpülmez. Zira ayakları öpülen çocuk, hissettiği ‘anormal’ değerlilik hissi ile kıskançlığa meyleder. Böylesi çocuklar anne babalarının kardeşlerine yönelmesinden rahatsız olur. İlgiyi kaybetme kaygısı anormal derecede ilgi ile sevilmiş çocuklarda sıklıkla görülür.
 
Çocuk boynundan öpülmez. Bu, çocukta aşırı hassasiyet kazandırır.
 
Çocuk dudaklarından öpülmez. Bu, hijyenik değildir. Nefes ve ağız yolu ile kapılan enfeksiyonlarda dudaktan öpmenin rolü oldukça yüksektir.
 
Çocuklarda öpülebilecek en doğru yer alın ve yanaktır. Alnından öpülmek, çocuğa ruhen iyi gelir. Temizlik, masumiyet ve dürüstlük hissiyle, cesaret oluşturur.
 
Bir de çocuk yanaktan öpülebilir. Öpülürken çocuğun kafası tutulmamalıdır.
 
Sürekli öpülme çocuğun başkalarını memnun etme hissini oluşturuyorsa, bu durum kişilik gelişimini aksatır. Çocuk başkalarını memnun etme aracı olarak öpmeyi veya öpülmeyi kullanmamalıdır.
 
Bunun yanı sıra, çocuk genital bölgesinden öpülmez. Bu, mahremiyet hissi kazanabilmesi ve tacizden korunabilmesi için gerekliliktir..
 
Kaynak: http://www.haberturk.com
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title