Güneş bebeklerde D vitamini sentezi için önemli. Koruyucu sürmeden güneşten birkaç dakika faydalanması sentez için yeterli. Ancak daha uzun süreli güneş maruziyetleri, problemlere yol açabilir.
• 6 aydan daha küçük bebekler, sıcak çarpması riski nedeniyle doğrudan ve dolaylı güneş ışığından uzak tutulmalıdır. Özellikle, güneş ışınları en kuvvetli olduğunda, sabah 10.00 ile öğleden sonra 16.00 arasında bebeğinizi güneşe çıkarmayın.
• Bebekleri mümkün olduğunca gölgede tutun. Örnek olarak; bir ağaç, plaj şemsiyesi veya bebek arabasındaki güneş korumasının altı gibi. Ancak unutmamak gerekir ki, bu yüzeyler UVR etkisini yalnızca% 50 oranında azaltabiliyor.
• 6 aydan büyük bebeklere güneş kremi, bebeklerin giysiler ve şapka koruması dışında kalan tüm cilt bölgelerine uygulanmalıdır.
• Bebeklere terlemeyecek şekilde ince pamuklu kıyafetler giydirilmeli, mutlaka şapka takılmalıdır.
• Bebekler için güneş koruyucularında fiziksel koruma oluşturan koruyucular kullanılmalıdır. Bunlar ciltten emilim olmadan güneş ışınlarını yansıtan koruyucu görevini görürler.
Kaynak: Star.com.tr
anne , baby , bebek , bebeklerde d vitamini , d vitamini , d vitamini eksikliği , featured , gelişim , güneş , güneşlenmek , yaz , yenidoğan
-
1 Sağlıklı ve verimli bir uyku için öneriler
-
2 Yenidoğan bebek nasıl kucağa alınır?
-
3 Çocuğunuza yemek yemeyi sevdirin
-
4 Bebekler vücut dilleriyle ne anlatır?
-
5 Bebeklere ne zaman su verilmeli?
-
6 Anneye süt yapan 10 yiyecek
-
7 Hamilelikte cilt çatlakları önlenebilir mi?
-
8 Bebeğinize dokunun
-
9 Bebeklere kitapları sevdirme yöntemleri
-
10 Yenidoğan bebeğin duygusal gelişimi nasıldır?