Bebeğinizi havuzda değil denizde yüzdürün…

Yazın gelmesiyle tatil planı yapan ebeveynlere uyarı: Havuzdan bulaşan mantarlara karşı bebeğinizle denize gidin. Güneş kremini mutlaka kullanın.
 
Yaz ayları bebekler için hem avantajlı hem de dezavantajlı olabiliyor. Avantajlı çünkü, güneşle daha fazla temas eden bebeklerin dış etkenlere dirençleri yüksek oluyor ve D vitamininden maksimum düzeyde faydalanıyor. Dezavantajlı çünkü, ciltleri çok hassas olan bebekler güneşin de etkisiyle pişik, yanık ve alerjilerle başa çıkmak zorunda kalıyor. Avrasya Hastanesi’nden Cildiye Uzmanı Dr. Hatice Deniz Yardımcı, uyarılarda bulundu:
 
16.00’YA KADAR GÜNEŞE ÇIKMAYIN
 
Bebekleri güneşin zararlı ışınlarından nasıl korursunuz? 6 aydan daha küçük bebekler, sıcak çarpması riski nedeniyle doğrudan ve dolaylı güneş ışığından uzak tutulmalıdır. Özellikle, saat 10.00 – 16.00 arasında bebeğinizi güneşe çıkarmayın. 6 aydan büyük bebeklere güneş kremi, tüm cilde uygulanmalıdır. İnce pamuklu kıyafetler giydirilmeli, mutlaka şapka takılmalıdır. Bebekler için fiziksel koruma oluşturan koruyucular kullanılmalıdır.
 
Banyo sonrası nemlendirici şart
 
Tatil sezonun açılmasıyla ortaya çıkan cilt rahatsızlıkları: Temiz olmayan yüzme havuzuna giren bebekler birçok enfeksiyona yakalanabilir, ciltte kaşıntı, sarı uçlu kızarıklıklar oluşabilir. Çok kuru cildi olan bebeklerde havuz sonrası alerjik reaksiyonlar gelişebilir. Banyo sonrası nemlendirici kullanılmalıdır. Diğer bir hastalık ise havuzların yol açtığı mantarlar. Bu yüzeysel mantarlara pişiklerin artışına neden olur. Mümkün olduğunca bebeklerde havuz yerine deniz tercih edilmelidir.
Kaynak: www.aksam.com.tr
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title