Sebze çorbaları kaç saat içinde tüketilmeli?

Sebzelerde vitamin, karbonhidrat ve bağırsakları çalıştıran lifler bulunur. Mevsimine göre havuç, patates, kereviz ve yaprağı, semizotu, ıspanak, brokoli,  karnabahar, bürüksel lahanası, taze kırmızı ve yeşilbiber (çarliston), enginar, taze bezelye, maydanoz ve taze nane eklenebilir.

Domates alerjiye neden olabileceğinde 7–8 aydan önce önerilmez. Patlıcanın ise içinde nikotin bulunduğundan sebze çorbalarında önerilmez. Lahana, pırasa, soğan ve sarımsak da gaz yapabileceğinden 9 aydan sonra eklenmelidir. Ispanak, karalâhana, pazı, semizotu, taze fasulye, pancar gibi sebzeler bekletildiklerinde, nitrit adlı maddeler açığa çıkar. Nitrit de bebeklerde kansızlık ve büyüme geriliğine neden olabilir. Bunun için bu sebzeler piştikten sonra 24 saatte tüketilmelidir. Aslında sebze çorbasının ömrü 24 saattir. İçinde hangi sebzeler olursa olsun, bebeğinizin 24 saat içinde tüketeceği kadar pişirilmelidir. Sebze çorbasına yağsız kıyma ekleyebilirsiniz. Ancak zeytinyağını çorbayı pişirdikten sonra ekleyin. Çorbayı basınçlı tencerede ya da buharlı tencerede pişirirseniz, sebzelerdeki vitamın değeri kaybolmayacaktır.

Çalışan veya çok çocuklu annelerin zaman sorunu olduğundan sebze pürelerini dondurmayı önerebiliriz. Sebze püreleri derin dondurucuda 2 ay bozulmadan kalabilir. Özellikle havuç ve patatesten oluşan sebze püreleri, özellikle seyahatlerinizde çok işinize yarayacaktır. Bebeğinizi bakıcıya bırakıyorsanız, sebze çorba ya da püreleri size zaman kazandıracaktır. Bu tür mamaları hazır alıyorsanız, organik olanları tercih etmelisiniz.

Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title