Eşi hamile olan erkekler için altın değerinde 7 öneri

Beyler, siz de hayatınızda sahip olabileceğiniz en harika mucizelerden birine eşinizle birlikte tanıklık edeceksiniz. Önünüzde oldukça keyifli bir 9 ay var. Bu süreçte ne kadar anlayışlı olursanız o kadar keyifli bir dönem geçirirsiniz. İşte altın değerindeki öneriler:
1. Çoğu ‘Evet’leri ‘Hayır’ olarak kabul etmeye şimdiden başlayın.
 
Kadınların gebeliğin ikinci döneminden itibaren en sık sorduğu soru fiziksel görünümüyle ilgilidir. Bu konuyla ilgili size soru sorduğundan veya imalı baktığında en esaslı ses tonunuzla reddedin.
 
Örnek soru:
 
“Hamileliğimden dolayı her yerimde çatlak oluştu. Çok kötü görünüyorlar dimi?”
 
Verilmesi gereken cevap:
 
“Asla kötü görünmüyorlar. Sen her halinle dünyanın en güzel kadını ve annesisin”.
2. Evdeki tadilatlar için kendinizi şimdiden hazırlayın.
 
Aslında gözünüzde büyüttüğünüz kadar zor değil. Sadece eskiden belki de depo gibi kullandığınız oda için bazı değişiklikler yapacaksınız o kadar. Eşyaları çıkartıp, bebeğinize uygun boyamanız ilk adımınız olacak. Sonra zaten her şey sırayla olacak. Şimdiden nasıl bir dekorasyon olması gerektiğine eşinizle karar verin ve hazırlıklara başlayın.
3. Çantanızda ve cebinizde her an eşinize özel sağlıklı atıştırmalıklar bulundurun.
 
Gebelik boyunca en önemli konu beslenmedir. Bu yüzden eşiniz acıktım dediği anda tıpkı bir maratondaymışsınız gibi hareket etmelisiniz. Eşinizin karnını doyurmak bebeğinizin karnını da doyurmak olduğundan yanınızda her an sağlıklı atıştırmalıklar bulundurun. Eşinizin ne zaman acıkacağı belli olmaz. Ayrıca eşinizle birlikte aynı porsiyonları tüketmeye dikkat edin. Ondan az yiyor olmanız onun fazla yediğini düşünmesine neden olabilir. Sabır sadece sabır.
4. Gebelik boyunca en yakın arkadaşınız gebelik hormonları olacak.
 
En yakın arkadaşınız dedik çünkü bu hormonların etkisini sürekli hissedeceksiniz. Sıradan bir reklam filmine ağlayan eşinize yapacağınız en iyi şey onun elini tutmak ve hafifçe sarılmak. Bu onu sakinleştirecektir.
5. İlaç çantası edinin ve her zaman yanınızda taşıyın.
 
Gebelik döneminde Folik Asit, D Vitamini, Omega 3 ve Kalsiyum takviyeleri düzenli kullanılması gereken takviyelerden. Bunları her zaman yanınızda taşıdığınızdan emin olun. Ayrıca gebeliğin 5. ayından sonra gerilen cildin çatlamasını önlemek için çantanın içerisine çatlak kremi koymayı unutmayın. Son üç aylık döneme gelindiğinde ise reflü ve mide yanmasına karşı yanınızda bir koruyucu bulundurmayı ihmal etmeyin. Doktorunuz mutlaka hangi ilacı kullanmanız gerektiğini size söyleyecektir.
6. Herkes gelecekle ilgili plan yapıp yapmadığınızı soracak hazırlıklı olun.
 
Bebeğinizin kime benzeyeceğinden tutun da ona nasıl vakit ayıracağınıza kadar pek çok soruyla karşılaşabilirsiniz. Hepsine cevap vermeniz mümkün olmayacak. O yüzden sakinliğinizi korumaya devam.
7. Yatağınız artık üç kişilik. O eski konforu aramayın.
 
Hemen ‘ne alaka ya’ demeyin. Gebeliğin sonlarına doğru yatakta eşinizle kendi aranızda yastıktan örülmüş duvar bulabilirsiniz. Doğuma kadar sabretmeye devam.
Kaynak: www.onedio.com
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title