Annelerin bilmesi gereken üç ipucu…

Ebeveynlere yönelik bir dizi kitap okudunuz, Internet’teki tavsiyeleri taradınız ve doktorunuzu adeta sorguya çektiniz. Anne olmak heyecan verici olduğu kadar göz korkutucu da olan bir deneyimdir. Annelik karşınıza kesinlikle bazı sürprizler çıkarır; bebeğinizin gelişine hazırlanmanıza yardımcı olacak üç küçük tavsiyeyi burada bulabilirsiniz.
 
1. Bebekler yorgun olduklarında daima uyumazlar
Mantığa aykırı geliyor, ancak yorgun bebek her zaman uyuyan bebek demek değildir. Aslında, fazlasıyla yorgun bir çocuk genellikle asabi ve sakinleştirmesi zor olur. İşin püf noktası bebeğinizin yorgun olduğuna dair işaretleri kollamak ve fazlasıyla uykulu olmasından önce beşiğine yatırmaktır. Sıkılmış yumruk, esneme, gözleri ovuşturma, ani hareketler yapma veya kulağını çekiştirme gibi belirtileri kollayın. Küçük bebeğiniz birkaç aylık iken muhtemelen kendi kendini yatıştırmayı öğrenecektir, böylece kendi kendine uykuya dalması kolaylaşır.
 
2. Mikropların bilincinde olun
Mikroplara erken aşamada bir ölçüde maruz kalmak çocuğunuzun bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olsa da hastalanması riskini almanız iyi olmaz. Küçük bebeğinize dokunan herkesin önce ellerini yıkamasında ısrarcı olarak akıllı mikrop kontrolü uygulayın. Ayrıca, hasta arkadaşlarınızı ve aile fertlerinizi kol mesafesinde tutun ve evinizi düzenli olarak dezenfekte edin. Öte yandan, bazı mikroplar kaçınılmazdır ve yapabilecekleriniz de sınırlıdır.
 
3. Bebeği yatıştırmak için birkaç teknik örneğin
Bebeklerin hepsi birbirinden farklıdır; farklı şeylerde olduğu gibi, nazik bir masaj bebeğinizi yatıştırmanın ve sinirli olduğunda onu rahatlatmanın etkili bir yolu olabilir. Elinizde biraz losyonu ısıtmayı ve alnından başlayarak, burnu, yanakları ve çenesine uygulamayı, son olarak boynunda bitirmeyi deneyin. Küçük bebeğinizi yatıştırmanın başka bir yolu da siz evde işinizi yaparken onu taşıyıcı kumaş içinde yakınınızda tutmaktır.
 
Yeni bir anne olarak endişelerinizin olması son derece normaldir. Kendi iç güdülerinizin en iyi silahınız olabileceğini unutmamanız yeterlidir. Yeni bir şeyle her başa çıktığınızda, bu deneyim daha özgüvenli bir anne olmanıza yardımcı olacaktır.
Kaynak: http://www.prima.com.tr/
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title