Bebeğinizin cildini her gün temizleyin…

Bebek cildi hassastır. Bakımının günlük olarak yapılması önemlidir. Özellikle de yenidoğan döneminde. Bu dönemde bebeklerin vücudu boğum boğum olur. Bu boğumların arası terler, kir toplanır, giysi pamukçukları yapışır. Bunların günlük olarak temizlenmesi, bebeğin bu bölgedeki kaşıntı, pişik gibi şikayetlerini azaltacaktır.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ahmet Günay, bebeklerin cilt bakımı konusunda önerilerde bulundu:

1. Yenidoğan bebeklerin cildinde mumsu bir tabaka bulunur. Bu tabakayı kaldırmamak ve yıkandıkça çıkmasını beklemek gerekir.

2. Yenidoğanların vücudu boğum boğumdur. Bu boğumların arasında kir oluşabilir ve enfeksiyon kapabilir. Bu nedenle boğumların arası her gün temizlenmelidir.

3. Bebeklerde halk arasında konak denen ve atılamayan deri birikimleri oluşur. Bu deri birikimleri kaldırılmamalıdır; nemlendirici şampuan ve krem kullanarak çıkması beklenmelidir.

4. Bazı bebekler doğuştan kuru ciltli olur. Kepek gibi görünen kuru ciltten kurtulmak için, banyodan sonra bebeğin cildin doğal nemlendiricilerle kremlenebilir.

5. Bebeklerde idrar ve kakanın ciltle uzun süre temas etmesi halinde mantar ve pişik oluşabilir. Bu nedenle bebeğin altının sık sık değiştirilmesi gerekir. Kasık ve diğer büklüm yerlerinde kırmızı lekeler varsa ve bebek huzursuzsa, mantar söz konusu olabilir. Bu durumda, bebek cilt doktoruna götürülmelidir.

6. Bebeklerin çamaşırları özel sabunlarla yıkanmalıdır. Piyasadaki bebek deterjanlarını kullanarak, egzama ve pişiklerin önüne geçilebilir.

 

Kaynak: Sabah.com.tr

Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title