Kemik suyuna çorba faydalı mıdır?

Çoğumuz besleyici olduğuna inanarak kemik ve et sularını çorba ve yemeklerimize katarız. Peki, nedir bu kemik suyunun faydası? İçeriğinde ne vardır? Çocuklarımızın tüketmesi sağlıklı mıdır? 
Öncelikle kemik suyu sandığımız kadar besin değeri yüksek bir besin değildir. Yiyeceklerimize ve özellikle çorbalarımıza en büyük katkısı, verdiği lezzettir. Bunun haricinde eğer kemikleri kaynatırken kaynatma suyuna sirke ilave edersek kemikten suya kalsiyum geçişi olur ve bir miktar kalsiyumu almış oluruz. Özellikle bebek beslenmesinde yapılan en önemli hatalardan biri, çocuk yemeğin suyunu tükettiğinde bile yeterince beslenmiş olduğunu düşünmemizdir.
Kemik ve et suları bebek beslenmesinde 6. aydan sonra ilave edilen ek besinlerden biri olsa da tek başına besleyici değeri yoktur. Bebeğin veya çocuğun günlük yeterli vitamin ve mineral dengesini sağlayabilmesi için mutlaka sebze ve meyve tüketmesi gerekmektedir. Dolayısı ile çocuklarımızı ilk 6 ay anne sütü ile besledikten sonra ek besinlere yoğurt, meyve suları ile başlamalı. Yavaş yavaş çorbalara, sebze yemeklerine geçmeliyiz. 7.aydan sonra çorbaların içine az miktarda kıyma ufalanarak eklenebilir. Çocuğunuz çorba tüketmeye başladıktan sonra kemik suyuna çorba verebilirsiniz. Unutmayın ki kemik suyunu çocuğunuza vererek sadece kalsiyum takviyesi yapmış olursunuz.
 
Kaynak: Hürriyet Aile
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title