Vücut ve ruh sağlığı için en uygun besin!

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Nazmiye Şentürk, her 10 bebekten yalnızca üçünün anne sütüyle beslendiğini söyledi.
Op.Dr. Nazmiye Şentürk, emzirmenin önemi, faydaları, anne sütünün bebeğin gelişimindeki rolü ile yeni doğan bebeğin bakımı ve beslenmesi hakkında bilgi verdi.
 
ANNE SÜTÜ HER ZAMAN STERİLDİR
 
Her 10 bebekten yalnızca üçünün anne sütüyle beslendiğini dile getiren Dr. Şentürk, “Yapılan araştırmalarda anne sütüyle beslenen bebeklerin zekâları biberonla beslenenlere göre 5 puan daha fazla olduğu ortaya çıktı. Anne sütünü annenin bebeğe verebileceği en önemli armağan olarak görüyoruz. Çünkü anne sütü her zaman sterildir. Bebeğin vücut ve ruh sağlığı için en uygun besin anne sütüdür. Her annenin sütü kendi bebeği için en uygun bileşendir. Koruyucu ve enfeksiyonu önleyen bağışıklık öğeleri içerir” diye konuştu.
 
ANNE VE BEBEK İÇİN ÖNEMLİ
 
Başarılı emzirmenin en önemli anahtarının annenin kendine güvenmesi olduğunu aktaran Şentürk, “Emzirmenin doğumdan hemen sonra başlatılması anne ve bebek için önemlidir. Ayrıca emzirmenin sık gerçekleştirilmesiyle annenin süt yapımı çoğalır. Bebeğe ilk 6 ayda sadece anne sütü verilmeli. Annenin süt verimini artırmak için özgüven kazandırıcı yakınlık ve ilgi gösterilmeli, emzirme ile ilgili sorun varsa çözülmelidir. Anne yeterli ve dengeli beslenmelidir. Bebekler anne sütü ile beslendikleri dönemde büyüme ve gelişme açısından mutlaka izlenmelidir” dedi.
Kaynak: Sabah
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title