Bilgisayar ve TV ile ilk tanışma ne zaman olmalı?

Çocuğun bilgisayar ya da televizyon ile tanıştırılmasında dikkat edilmesi gereken; doğru kullanımın öğretilmesinin yanı sıra gerektiğinde sınır konulabileceğinin çocuğa aktarılmasıdır. Bu tür araçların çocukları meşgul ettikleri, bu sayede de ebeveynin rahat bir nefes aldığı doğrudur, hatta bu sayede çocukların daha rahat yemek yedikleri de… Ancak unutulmaması gereken, bu teknolojik cihazların çocukların yaratıcılıklarını azaltırken, çocukta yemek yeme düzenini de geliştirmemesidir.
 
Çocuklar her zaman teknolojik araçlarla ilgilenmek ister. Tıpkı çocuğunuzun sınırsızca çikolata yemesine izin veremeyeceğiniz gibi teknolojiyle ilişkisine de bir sınır koymalısınız. Yemek sırasında televizyonu kapatmak ya da bilgisayar süresini sınırlamak onun yaratıcılığını geliştirip sosyalleşmesi için önemli bir adım olacaktır.
 
2-3 yaşından önce televizyonla, ardından da bilgisayarla tanıştırılan çocuklara bu araçların günlük yaşamda kısa süreli eğlenmenin bir çeşidi olduğu öğretilmelidir. Çocuklar ağlamasın diye bu araçların kullanımına izin vermek ise ileride yaşanacak ciddi problemlerin habercisidir.
Kaynak: Akşam
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title