Bebeklerde ağız kokusu neden olur?

Çocuklarda metabolizma son derece hızlı olduğundan ortaya çıkan artık ürünler sıklıkla ağız kokusuna yol açabilir. Bebeklerde ve çocuklarda mide ile yemek borusu arasındaki mesefenin çok kısa olması, refluya sebep olabilir ve sıklıkla ağızları kokar. 6 yaşından küçük çocuklarda ağzı kokmayan çocuk hemen hemen yok gibidir. Yaş büyüdükçe ağız kokusu azalır.

Çocuklarda ağız kokusuna neden olan durumlardan bazıları şunlardır:

Açlık

Çocuklar da yetişkinler gibi belli bir sürenin üzerinde aç kaldıklarında ağızları kokar.

Geniz akıntısı

Çocuklarda ağız kokusunun en yaygın nedenidir ve alerjiler, tekrarlayan soğuk algınlıkları ve kronik sinüs enfeksiyonlarından kaynaklanabilir.

Ağız ve diş bakımının yetersiz olması

Kötü ağız kokusu olan çocuklarda akla gelen nedenlerin başında gelir. Diş çürükleri, diş etlerinin iltihaplanması veya dişler arasında ya da bademciklerde kalan yiyecek parçaları ağız kokusuna neden olur.

Burunda yabancı cisim

Çocuğun burnunda küçük bir yabancı madde kalması durumunda, bu madde çoğunlukla iltihaplanmaya ve kokuya neden olur. Burun deliklerinden sadece birinden yeşil bir akıntı olması bu duruma işaret edebilir. Diğer enfeksiyonların çoğunda ise burun akıntısı her iki burun deliğinde olur.

Diş çıkarma        

Bebeklerde ve çocuklarda diş çıkarma dönemlerinde ağız kokması artar.

Ağızdan nefes alma

Alerjiler ya da geniz etinin büyümesi de ağızdan nefes almaya ve ağız kokusuna neden olabilir. Ağızdan nefes alma ağzın kurumasına yol açar ve tükürük salgısı ağız içindeki bakterileri yıkama işlevini yerine getiremez. Kullanılan bazı ilaçlar da ağız kuruluğuna yol açarak kötü kokuya neden olabilir.

Gastrit, ülser

Çocuklarda da rastlanabilen gastrit ve ülser ağız kokusuna yol açabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: http://happycenter.com.tr/

Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title