Bebekler için en sağlıklı yaz besinleri…

Küçük kırmızı meyveler: Böğürtlen ve kiraz; içerdikleri antioksidanlar sebebi ile küçük büyük herkes için son derece sağlıklı besinler. Potasyum açısından da zenginler. Böylelikle terleme ile kaybedilen minerallerin vücutta dengesini de sağlıyorlar. Ancak kirazın çekirdeklerini çıkarmayı unutmamanız gerekiyor.
 
Karpuz: Çekirdeklerini ayırmayı unutmamanız gereken bir başka meyve. Potasyum ve genel sağlık açısından önem taşıyan laykopenden zengin. Ayrıca günlük sıvı ihtiyacının karşılanmasına da destek oluyor. Karpuzu püre veya içecek haline getirerek vermeniz de mümkün.
 
Muz: Yaş kış fark etmeden bebeklerin en sevdiği gıdaların başında gelen muz iyi bir karbonhidrat ve potasyum kaynağı. Muzu muz olarak tüketmekten sıkılan bebekler için evde hazırlanacak muz dondurması ile bebeğinizi ilk dondurması ile tanıştırmanız da mümkün.
 
Armut: Alerji yaratma ihtimali en düşük meyveler sınıfında yer alan armut özellikle kabızlık sorunu çeken bebekler için son derece sağlıklı bir seçim. Armut, içerdiği mineraller açısından da bebek beslenmesinde önemli.
 
Balık: İçerdiği omega-3 yağ asitleri ile özellikle zihin gelişiminde önemli rol oynar. Bazı bebeklerin balığı sevmesi veya alışması daha zordur, o nedenle değişik tarifler ile sunmak önemlidir.
 
Kırmızı et: Bebekler ilk 9 aylarını tamamladıktan sonra yaz kış fark etmeden beslenmelerinde mutlaka bulunması gereken besinlerden biri kırmızı ettir. Çünkü kırmızı et hem demir hem de protein yönünden en zengin içerikli besinlerin başında gelir.
 
Muz dondurması
 
Malzemeler:
 
1 adet muz
2-3 dondurulmuş böğürtlen
1 tatlı kaşığı toz vanilya
 
Yapılışı: Muzları soyun, buzlukta yağlı kağıt üzerinde dondurun. Donmuş olan muzları, böğürtleni ve vanilyayı blenderdan geçirin. Kase ile servis edin.
Kaynak: http://www.haber7.com/
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title