Onu sivrisineklerden doğal yöntemlerle koruyun…

Sıcak yaz akşamlarının biz ebeveynlerin olduğu kadar bebeklerinde en büyük kabusu ise kan emici sivrisineklerdir. Bebeğimizi bu haşerelerden korumamız şart. Yoksa bebeğimiz ipeksi cildi sineklerin ısırmaları sonucu minik minik kızaracak ve müthiş şekilde kaşınacak. Bu da bebeğimizin rahatsızlık duyup huysuzlanmasına sebep olacak.

Bu gaddar haşerelerden bebeğimizi korumak için bir çok yöntem var. Piyasada bulabileceğimiz bebekler için üretilen bitkisel sinek kovucu spreyler mevcut. Ayrıca bileklik şeklinde olan sinek kovucular, pusetlerine takılan kovucular mevcut ve bunların hepsi kullanılabilir bebeğimizi sivrisineklerden korumak için.

Evde ise özellikle uyku zamanlarında elektrik prizine takılan tabletler kullanabiliriz. Hatta bu tabletlerin üzerine aktarlarda ve eczanelerde bulabileceğimiz minik şişeler içinde satılan okaliptüs yağı, nane yağı, limon yağı damlatarak kullandığımızda daha doğal bir koruma sağlayabiliriz.

Ayrıca gene aynı şekilde Hindistan cevizi yağı ve lavanta yağını da bebeğimizin vücuduna sürerek sinekleri uzak tutmayı sağlayabiliriz. Ancak bu yağlar biraz keskin olduğu için az miktarda sürmeye dikkat edelim.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: http://www.annelutfen.com/

Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title