Yenidoğanlar gündüz ve akşamüzeri iki ila dört saat uyurlar. Bu noktada herhangi bir müdahale gerekmez, çünkü bebeğiniz ihtiyacı olan uyku miktarını kendisi belirleyecektir.
Altıncı ila sekizinci haftalara gelindiğinde uykusu düzene girmeye başlayacaktır. Günde iki ila dört saatlik gündüz uykusuna, hatta fazlasına ihtiyacı olabilir.
Üç-dört aylık olduğunda, uyuyacağı zamanı siz de tahmin etmeye başlarsınız. Bu dönem uyku saatlerinin oluşmaya başlaması için uygundur.
Altı aylık bebeğinizin gündüzleri iki ya da üç kez (sabah, öğlen, öğleden sonra) birer saat uyuması normaldir.
Bebeğiniz dokuzuncu ayından sonra bir yaşına gelene kadar, kesintisiz uykuyu yakalamak için gündüz uykularını sabah ve öğlen birer kez olmak üzere ikiye indirecektir. Yaklaşık 18 aylıkken çocukların çoğunun sabah uykusunu bıraktığı görülür. Ancak bu bir kayıp değildir, çünkü bu şekilde çocuk öğlen uykularını deliksiz uyuma hedefine ulaşır. Öğlen uykusu alışkanlığı üç veya dört yaşına kadar devam eder.
Bu uyku düzeninin her bebek için geçerli olacağı söylenemez. Her bebeğin kendine özel uyku alışkanlığı edinebileceğini unutmayın.
-
1 Huysuzluğunun sebebi büyüme atağı olabilir
-
2 Bebekler için ideal oda sıcaklığı derecesi kaç?
-
3 Doğum kontrol hapları beyni nasıl etkiliyor?
-
4 Yoksul vatandaşlara yapılan gebelik ve doğum yardımları neler?
-
5 “Aşılama tedavisi” hakkında bilinmesi gereken 7 nokta
-
6 Yetersiz uyku, hiperaktivite bozukluğuna neden oluyor!
-
7 Hamilelikte doğru beslenme, bebeğin kalbini koruyor
-
8 Bebeğiniz uyumuyorsa bu yöntemleri deneyin
-
9 Diş çıkarma döneminde dikkat edilmesi gerekenler
-
10 Emzirirken süt kaçıp nefessiz kalması nasıl önlenir?