Meme emerken bunu yapıyorsa…

 

Bebekler çoğunlukla her iki memeden de emerler ancak bazen bir memeyi diğerine göre daha çok tercih edebilir ya da bir memeyi tamamen reddedebilirler.
 
Bebeğiniz diğer memeyi emmeyi reddediyorsa…

Bebekler özellikle ilk aylarda kısa bir süre memeyi emip tam olarak doymadan memeyi bırakabilir ve yeniden emmek isteyebilirler. Eğer kısa bir süre içerisinde tekrar emmek isterse en son emzirdiğiniz memeden emzirebilirsiniz. Çünkü memedeki ilk süt az yağlıdır ve emdikçe asıl besleyici olan yağlı kısmı gelir.

En son emzirilen memeyi hatırlamak için işaret koyabilirsiniz. Bu konuda göğüs pedlerinden yararlanabilirsiniz.

Eğer bir göğüsten emzirmek daha kolayınıza geliyorsa her iki memeniz için farklı emzirme pozisyonu geliştirebilirsiniz.

Eğer bebeğiniz 6 haftalıktan daha az ise her iki memeden emzirmek en doğrusudur. Aksi takdirde emzirmediğiniz meme süt salgılamayı azaltabilir.

Bebeğinizi tercih etmediği memeyi emmesi konusunda cesaretlendirin. Bunu yaparken çok aç olduğu zamanı tercih etmeyin, değişiklik onu daha çok kızdırabilir ve tepki verebilir.

Bebeğinizin tercih ettiği memeden emzirirken bir yandan da diğer memeyi pompa ile sağabilirsiniz. Böylece emmediği memeden süt salgılanması devam etmiş olur.

Tek memeden emziren anneler bir memesinin daha fazla süt üretmesinden dolayı iki meme arasında orantısızlık olabileceğini düşünse de bunu sizden başkası fark etmez rahat olun.

Bebeğiniz inatla aynı memeden emmek istiyorsa yine de bunu sorun yapmayın. Önemli olan bebeğinizin yeterli düzeyde emmesi ve boy ve kilo gelişiminin normal olmasıdır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: ilk1000adim.com

 

Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title