Sebze-meyve püresi verirken aman dikkat!

Bebeğe ilk verilecek meyve mevsimine göre elma, muz veya şeftalidir. Ayrıca armut, üzüm, kayısı,…vb. gibi meyveler de daha sonra verilebilecek meyvelerdir.
 
Portakal ve mandalina bazı bebeklerde gaz, karın ağrısı ve alerjilere yol açabilmektedir. Bu nedenle portakal ve mandalinayı 7. aydan sonra vermek yararlı olur. Alerjiye yol açabilecek çilek ve kivi ise 1 yaşından sonra verilmelidir.
 
Meyve püresi yapımında vitaminlerin korunmasını sağlamak için mikser yerine cam rende kullanılmalıdır.
Bazı sebze ve meyveler çocuklarda döküntü, kaşıntı ve ishal gibi alerjik reaksiyonlar yapabilir. Alerji riskine karşı sebze ve meyveleri tek başına 3 gün vermeli ve bu üç gün bekleme süresinden sonra yeni sebze ve meyveyi vermelidir.
 
Sebze ve meyve püresi, 1 tatlı kaşığından başlanarak ve yavaş yavaş artırarak (her gün bir önceki günün iki katı artırılarak) verilir. Günlük, bir küçük kase (100-150 ml) püre yiyecek şekilde miktarı artırılmalıdır.
 
Meyve püresi için ideal öğün kuşluk vakti (Saat 10), sebze püresi için ideal öğün öğle (Saat 13) öğünüdür.
 
Bazı bebekler muhallebi ve meyveyi iştahla yedikleri halde sebzeyi almak istemez veya seçerler. Bebek bir sebzeyi sevmezse hemen pes etmemeli, geçici olarak bırakıp bir hafta sonra yeniden vermeye çalışmalıdır. Bir süre sonra bebek, daha önce beğenmediği sebze püresini büyük bir olasılıkla yiyecektir.
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title