Gözyaşları durmadığında sakin kalmanız için öneriler…

Bütün bebekler ağlar, ancak göz yaşları durumu daha da kötüleştirir.
 
Yapılan hiçbir şey bebeğinizin göz yaşlarını durdurmuyorsa, kendinizi endişeli hissedebilirsiniz. Bebeğinizin bakımı için cesaretlenin ve ipin ucuna ne zaman ulaşacağınızın farkına varın.
 
Temelleri kavrayın
 
Bebeğiniz ağlamaya başladığında, temeller ile başlayın.
Ağlayan bir bebek basitçe beslenmeye, gazı çıkarılmaya veya bezinin değiştirilmesine ihtiyacı vardır. Belki de uyku vakti gelmişti, veya pozisyonunun değiştirilmesi gerekmektedir veya sallanan sandalyede biraz zaman geçirme zamanı olabilir. Veya muhtemelen bebeğiniz biraz daha fazla veya biraz daha az dikkate ihtiyacı olabilmektedir.
 
Gözyaşları durmadığı zaman
 
Bebeğinizin hiçbir şeyinde problem yok ancak halen ağlamaya devam ediyorsa, sakin bir şekilde kalabilmek için elinizden gelenin en iyisini yapın. Sinirlenmek veya mutsuz olmak ağlamayı daha kötü bir hale getirebilir. Unutmayın ki, ağlamak bebeğiniz de dahil olmak üzere kimseyi incitmez.
 
Durumu kontrol altında tutabilmek için, aşağıda ki maddeleri göz önünde bulundurun :
 
Bebeğinizi kendinize yakın tutun, ve sessiz bir şekilde şarkılar söyleyin veya bebeğinizle konuşun. “İyi misin” gibi sakinleştirici kelime veya cümleleri tekrarlayın.
 
Bebek masajı deneyin. Bebeğinize yavaşca masaj yaparak bebeğinizin ağlamasını azaltabilir ve rahatlamasını arttırabilir.
Bebeğinizi gezdirin. Hava durumu izin verdikçe, bebeğinizi bebek arabasına koyun ve bir yürüyüşe çıkın. Ayrıca bebeğinizi bebek koltuğuna koyarak araba ile de biraz gezdirebilirsiniz.
 
Duygularınızı açıklayın. Öfkelendiğiniz zaman konuşun. Yüksek bir sesle ” Ben sinirliyim ” diyin. Bu aradaki gerginliğin azalmasına yardımcı olacaktır.
 
Yardım isteyin. Eşinizden veya sevdiğiniz bir kişiden bebeğinizi bir süreliğine almasını isteyebilirsiniz. Güvenilir arkadaşlarınızdan, komşularınızdan veya diğer yakın kişilerden bebeğinize bakmalarını isteyebilirsiniz. Biraz şekerleme veya biraz rahatlama için bu zamanı kullanabilirsiniz.
 
Bir mola alın. Eğer yalnızsanız, beşik veya bebek arabası gibi bebeğinizi güvenli bir yere koyun. Siz başka bir odada yeniden hazırlanana kadar bebeğinizin ağlamasına izin verin.
 
Gerçekçi olun. Bebeğinizi ağlamasını durduramadığınızda kendinizi başarısız olarak görmeyin. Bazen bebekler sadece ağlamak için ağlarlar.
 
Sınırlarınızın farkına varın. Ağlayan bir bebek ile başa çıkma ile ilgili endişeleniyorsanız, destek almak için sağlık uzmanınız ile iletişime geçin. Buzdolabı üzerine destek merkezi ile numaraları yazarak herhangi bir sorunda o numara ile iletişime geçin.
 
Nazik olun
 
Bebeğiniz sakinleşmediği zaman, bebeğinizin gözyaşlarını durdurmak için her şeyi deneyebilirsiniz. Yaratıcı olmanın bir sorunu yoktur ancak bebeğinizi asla hızlı bir şekilde sallamayın.
 
Bebeklerin boyun kasları zayıf olabilir ve bebeklerin başlarını tutabilmeleri için desteğe ihtiyaçları olabilmektedir. Bebeği sallamak körlük, beyin hasarları veya zihin geriliği gibi birtakım hasarlara yol açabilmektedir. Şiddetli sallamalar yaşam tehdit edici ve hatta ölümcül sonuçlara bile neden olabilmektedir.
 
Duygularınızı veya hislerinizi yönetmekte zorluklar yaşıyorsanız veya ebeveynlikte problemler yaşıyorsanız, yardım alın. Bebeğinizin sağlık bakımı için bir danışmana veya diğer ruh sağlığı uzmanlarına danışabilirsiniz.
 
Unutmayın ki, bebeğinizin bakımı için kendinize bakmanız en iyi yoldur.
Kaynak: saglikveyasam.com
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title