Bebeğinizin ateşini kısa sürede düşürebilirsiniz…

Bebeğinizin ateşi yükseldiğinde telaş yapmak yerine bu yöntemleri uygulayın. Kısa sürede bebeğin ateşini düşürüp iyileşmesini sağlayabilirsiniz.
 
Soğuk kompres
Bebeğinizin ateşi yükseldiğinde ilk yapmanız gereken şey bebeğin alnına ıslak bez koymak. Bez ısındıkça tekrar ıslatıp sıkın ve alnına koyun. Ateşi düşene kadar devam edin.
 
Ilık banyo
Ilık bir banyo bebeğinizin vücut ısısını düzenlemeye yardımcı olur. Ancak suyunuzun çok sıcak ya da çok soğuk olmamasına dikkat edin. Banyodan sonra hemen giydirin.
 
Anne sütü
6 aydan küçük bebeklerde anne sütü çok önemli. Bebeğin bağışıklığını güçlendirip hastalıklarla savaşmaya yardımcı olur. Ateşi yükseldiğinde anne sütü bebeğinizin su kaybını azaltacak ve daha çabuk iyileşmesini sağlayacak.
 
Sıvı tüketimi
Hasta oldukları dönemde bebekler çok fazla su kaybeder. Vücudundaki su kaybını önlemek ve daha çabuk iyileşmesini sağlamak için sıvı tüketmesini sağlayın. 6 aydan büyük bebeklerin sıvı kaybını azaltmak için aynı zamanda soğuk süt ve yoğurt da verebilirsiniz.
 
Oda sıcaklığı ayarı
Hasta bebeğin bulunduğu oda ne çok sıcak ne de çok soğuk olmalı. Oda sıcaklığının 21-23 derece arasında olmasına dikkat edin.
 
Rahat kıyafetler
Bazı anne babalar çocukları hasta olunca kat kat giydirirler. Bundan kaçınmanız gerekiyor. Rahat ve ince bir kat giydirmeniz vücut sıcaklığının yükselmesine ve üşümesine engel olacaktır. Uyurken de üzerine ince bir battaniye örtmek yeterli.
 
Ayak masajı
Ilık bitkisel yağ ile ateşi yükselen bebeğinizin ayaklarının altına masaj yapın. Bebeğiniz rahatlayacak, daha iyi uyuyacak ve daha çabuk iyileşecek.
 
Kaynak: Milliyet
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title