Bebek odası nasıl döşenmeli?

Tatlı bir telaş içinde geçen bebeğin dünyaya gelmeden önceki o son günlerde ona yeni bir hayata merhaba demek için türlü düşünceler gelir geçer kafamızdan. Hem bebeğimizin sağlıklı büyümesi hem de rahatlığıdır bizim için önemli olan. Tabi bu da aynı zamanda bebek odası düzenlemesinde rahatlığın yanı sıra tehlikelere karşı da tedbir almayı gerektirir. Hem bizim için hem de bebek için rahatlık ve emniyet iki önemli unsurdur.
 
Bebek Odası Nasıl Olmalıdır?
 
İşe yerlerden başlayacak olursak, temizliği ve hijyeni kolay olduğu için parke olmasına özen göstermelidir. Kilim, halı, paspas gibi toz toplayan ve mite oluşumu sağlayan gereçlerden sakınmak gerekir. Ayrıca metallerin bebeğe yorgunluk ve huzursuzluk verdiği de artık günümüzde kabul edilen bir gerçek, bu nedenle ahşaptan yapılmış bebek beşikleri en ideal seçenek olacaktır.
 
Mobilyalarda ayrıca sivri çıkıntılar değil oval hatlara sahip bebek odası takımları örneklerine bakmanız ve satın almanız gerekiyor, diğer yandan toksik olmayan boya kullanıldığını da tespit etmeniz çok önemli. Bebeklerin renklere olan düşkünlüğü ağız temasına mutlaka neden olacaktır bir şekilde, bebeğinizin zarar görmemesi için bu uyarıyı çok ciddi şekilde dikkate alın.
 
Oda rahat şekilde hava alabildiği gibi güneş ışığını da kolayca içeriye alabilmelidir. Hava akımı sağlayacak pamuklu çarşaflar son derece etkin olacaktır. Parmaklıklar ise iki buçuk santimden an altı santimden geniş araya sahip olmamalıdır. Oyuncak seçiminde de uzun tüylere sahip oyuncakları bebeğin yutabileceği endişesi ile odaya koymayın.
 
Lüks düzen yerine bebeğin hem uyku hem de oyun alanına ihtiyacı olduğunu düşünerek bir oda tasarımı yapmalı, bebek odası takımları seçiminde oda genişliğine dikkat ederek hareket alanı yaratan ebatlarda seçim yapılmalıdır.
Kaynak: realite-agenda.com
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title