Uyumayan bebekle baş etme yolları…

Çocukların uyku düzenleri genellikle ilk yıllarında gelişir. Uyku alışkanlıkları bebeğin kendi mizacına, nasıl hissettiğine ve ailesinin davranışlarına göre değişkenlik gösterir. Bazı bebekler doğaları gereği diğerlerinden daha çok uyur.
 
Uyumayan bir bebeğiniz varsa, bu yöntemleri denemenizi öneririz:
 
Pışpışlamak:
Çoğunlukla kullanılan fakat bazen tam doğru uygulanmayan bir taktiktir. Rahimde duyulan sesleri taklit ederek ağzınızla çıkardığınız sesler bebeğinizi sakinleştirerek uyumasını sağlayabilir. Bu işe yaramazsa bebeğinizi göğsünüze yakın tutup hafifçe sallayarak, kalp atışlarınızı duymasını sağlayarak 10 dakika içinde uyumasını sağlar.
 
Hafifçe Kundaklama:
Bebekler sıçradığı için kendi kollarının hareketlerinden dolayı uyanabilirler. Bebeğiniz ve siz doğru yapılmış çok sıkı olmayan yarım kundak sayesinde derin ve dinlendirici bir uyku çekebilirsiniz.
 
Karın Masajı:
Bazen bebeklerin kalitesiz uyumasının nedeni sindirim/gaz problemi olabilir. Dairesel hareketlerle yapılacak masaj, ninni/pışpışlama eşliğinde bebeğinizin çabucak uykuya dalıp derin ve güzel uyumasını sağlar.
 
Saç Kurutma Makinesi ve Davlumbaz:
Saç kurutma makinesi veya davlumbaz kullanarak anne rahminde duyulan sesleri daha direkt olarak ve gürültülü bir şekilde bebeğin duymasını sağlamak ağlıyor olsa bile bebeğinizi ani bir şekilde sakinleştirir. İşe yarayan fakat her gün kullanılamayacak, son çare olarak uygun bir yöntemdir.
 
Karanlık:
Bebeğinize karanlık bir ortam sağlamanız işinizi kolaylaştıracaktır. Koyu renk ve karanlık perdeler deneyebilirsiniz.
 
Yatması İçin Karnını Doyurun:
Bebeğinizin yatmadan önce karnının tok olduğundan eminseniz huzurlu bir gece geçirebilirsiniz.
 
Banyo Vakti:
Yıkanmak bebeğiniz ve sizin için dinlenmenin en güzel yollarından biridir. Akşam banyosu ardından yemek ve yatmak şahane bir rutindir. Her gün sabunlamak cildi kurutacağından haftada iki kez sabunla yıkamak idealdir.
 
Beşik:
Bebeğinizin kendine ait bir yatağı olması önemlidir. Sizinle aynı odada yatsa bile kendine ait özel bir yatağı olmalıdır. Sık kaldığınız eviniz dışında bir mekân var ise orada da benzer bir düzen kurmanız işinizi kolaylaştırıp bebeğinizin rahat etmesini sağlayacaktır.
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title