Bebeğinizle seyahatin püf noktaları…

Bebekle seyahat etmek genellikle ailelerin gözünü korkutsa da göründüğü kadar zor değildir. Bebekle seyahate çıkmadan önce ve seyahat esnasında yapılması gerekenleri bilirseniz, bebeğiniz ile birlikte sorunsuz bir seyahat geçirmemeniz için hiçbir nedeniniz yok.
 
Bebekle seyahate çıkmadan önce ister arabayla ister uçakla yolculuk yapıyor olun, öncelikle yapmanız gereken şey; seyahat sırasında bebeğinizi için ihtiyaç duyacağınız her şeyi elinizin altında olacak bir çanta hazırlamak olmalıdır. Bu çantayı bagajda değil araba ile seyahat ediyorsanız arabanın içinde uzanabileceğiniz bir yerde, uçakla yolculuk yapıyorsanız kabine almalısınız.
 
Seyahat için hazırladığınız çantada muhakkak olması gerekenler:
 
Yedek kıyafetleri
En sevdiği oyuncak ve kitaplardan birkaç tanesi
Islak mendil
Bebek bezi
Pişik kremi
Beslenme önlüğü (Tek kullanımlık önlükleri tercih edebilirsiniz)
İnce bir battaniye ve küçük bir yastık alın.
Kaşık
Ek gıdaya geçti ise kavanoz ek gıdaları
 
Araba ile seyahat yapılırken dikkat edilmesi gerekenler
 
Son bir ay içerisinde doktor kontrolünden geçmediyse seyahat öncesi doktora gidin.
Seyahat öncesi memeyi bıraktırma, tuvalet eğitimi gibi bebeğin rutinini etkileyen ve huzursuzluk yaratma ihtimali olan değişiklikler yapmayın ve bu planınızı seyahat sonrasına erteleyin.
Arabada ilk yardım çantası bulundurmak zorunludur ancak size yine de seyahate çıkmadan kontrol edin.
Bebeğinizi mutlaka yaşına uygun olarak aldığınız araba koltuğuna oturtun, kemerini bağlayın.
Yolculuğa çıkış saatini bebeğinizin uyku düzenine göre ayarlayın.
Özellikle sıcak yaz günlerinde terleyebilir ve bu nedenle huzursuz olabilir. Molalarda mutlaka terli kıyafetlerini yenisi ile değiştirin.
Arabaya alacağınız güneşlik ile hem kendinizi hem de bebeğinizi güneş ışınlarından koruyun. Bu koruyucular gece yolculuklarında bebeğinizin araba farlarından rahatsız olmadan deliksiz bir uyku çekmesine da yardımcı olur.
Uzmanlar tarafından pek tavsiye edilmese de uzun yolculuklarda ön koltuğun arkasına yerleştirilen DVD oynatıcılar bebeğinizin sıkılmasını ve mızmızlanmasını önler. Çok uzun süreli olmada da belli aralıklarla seyretmesine izin verebilirsiniz. Ya da bunun yerine renkli kitaplar ya da oyuncaklarla oyalamaya çalışabilirsiniz.
Bebeğinizi uyuduğunda hava ne kadar sıcak olursa olsun üstünü ince bir battaniye örtün ve kafasını sabit tutabilmek için yastıkla destekleyin.
Sık molalar verin ve eğer bebeğiniz yürüme çağındaysa bu molalarda kan dolaşımın hızlandırmak için hareket etmesini sağlayın.
Bebeğinizin alt değiştirme ve beslenme ihtiyacını araba halindeyken değil molalarda karşılayın.
Bebeğiniz size yanında istiyorsa onu ön koltuğa almayın. Uygun bir yerde durarak siz onun yanına arka koltuğa geçin. Kemerini açıp kucağınıza almayın.
 
Uçak ile seyahat yapılırken dikkat edilmesi gerekenler
 
Araba yolculuğundaki gibi bebeğiniz için özel bir çanta hazırlayın. Böylelikle ihtiyacınız olan tüm malzemeler elinizin altında olacaktır.
Yurt dışı uçuşlarında aktarmalı uçuşları tercih etmeyin.
Oturacağınız koltuğu ön sıralardan seçin. ( Ön koltuklar daha geniştir)
Yolculuk yapacağınız firmanın bebekli aileler için özel hizmetleri olup olmadığını kontrol edin.
Kalkış ve inişlerde bebeğinizin kulaklarının tıkanıp huzursuzlanmaması için emzirin. Daha büyük çocuklara kontrolünüz altında sakız çiğnetebilir yada bir şeyler yedirebilirsiniz.
Uçuş sırasında bazı bebeklerin burnunun tıkanma ihtimaline karşı serum fizyolojik damlaya ihtiyaç duyabilirsiniz.
Uçakta bebeğinizin bezini değiştirebilirsiniz ancak bez değiştirme sayısını en aza indirgemek için uçağa binmeden hemen önce bezini değiştirin.
Bebeğinizi çok kalın ya da çok ince giydirmeyin. Kat kat giydirirseniz (body üstüne tişört şeklinde) sıcaklık durumuna göre üstünü rahat bir şekilde çıkarabilirsiniz.
En önde otursanız da uçaktan en geç siz çıkın. Erken çıktığınızda bagajların gelmesini beklemek zorunda kalırsınız. Uçakta beklemeniz bebeğiniz için daha konforlu olacaktır.
Yurt dışı uçuşlarında pasaport kontrolünden geçerken bebekli yolcu olmanın avantajlarından yararlanın ki bebeğiniz de sizinle birlikte o uzun kuyrukları beklemek zorunda kalmasın.
Kaynak: ilk1000adim.com
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title