Bebeğim neden hıçkırıyor?

 

Bebeklerde hıçkırık zaman zaman bebeğin uykusunu bölen, bebeği huzursuz eden bi durumdur. Hıçkırık başladığında anneler bebekleri rahatsız olduğu için huzursuz olurlar. Peki hıçkırık neden olur, sebepleri nelerdir?

Hıçkırık akciğerlerin altındaki diyafram kasının aniden ve tekrar tekrar kasılmasıyla bebeğin hızlı, kısa nefesler almasına yol açması sonucunda çıkan sese hıçkırık denir. Hıçkırık oluşmasında farklı bazı nedenler vardır bunlar:

– Emzirme sonrasında mide şişince

– Bebek ani bir heyecan yaşadığında

– Hava yutunca

– Sıcaklık aniden düşünce

Hıçkırık bebeklerde görülen bir reflekstir. Eğer hıçkırık bebeğin uyumasını, beslenmesini etkilemiyorsa bir sorun yoktur. Hıçkırık, bebeği çok rahatsız ediyorsa bebek emzirildikten sonra sanki gazı alınır gibi dik tutulur, sırtı sıvazlanır, ovulursa hıçkırık daha az olur. Emzirirken bebeğin hava yutması hıçkırığa neden olur, bebeğin hıçkırığının azalması için daha kısa aralıklarla emzirmek hıçkırığı azaltır. Ortam değişikliğinin hıçkırığın azalmasına faydası vardır. Ortamın ani soğuması hıçkırığı artırabilir. Hıçkırığı geçirmek için bebeği emzirirken bir çay kaşığı anne sütü hıçkırığı azaltır veya bir kaç damla su da hıçkırığı azaltabilir.

Kaynak: minikkasif.karmabilgi.net

Bebeğim neden hıçkırıyor?
5 (100%) 1 vote


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title