En pratik gaz çıkarma yöntemleri…

Yenidoğan için en önemli sorun gaz çıkarmadır. Bebek emerken süt ile birlikte bir miktar da hava yutar. Aslında gaz çıkarma emzirme ile başlar. Eğer bebeğinizi doğru emzirirseniz, bebeğiniz fazla hava yutmayacak ve gaz sancıları da otomatik olarak azalacaktır. Sizin yedikleriniz de bebekleti gaz sıkıntısını etkiler. Asitli ve gazlı yiyecek ve içecekler bebekteki sorunları arttırır.

Bebeğiniz emdikten ya da mamasını yedikten sonra, gazını çıkarmanız kusmaların, sancıların ve ağlamaların önüne geçer. İşte bunun için birkaç pratik yol:

  1. Omzunshutterstock_233134342uza temiz bir havlu ya da bez koyun, bebeğinizi poposundan tutun ve başı omzunuza, karnı da göğsünüze gelecek şekilde kucağınıza alın. Sırtını sıvazlayın ya da hafifçe vurun. Bunu otururken ya da ayakta iken yapabilirsiniz.
  2. Dizlerinize temiz bir örtü yerleştirin ve bebeğin karnı bacaklarınıza gelecek şekilde yatırın. Yüzü size dönük olsun. Sırtını hafifçe okşayın.
  3. Bebeğinize bir mama önlüğü giydirin ya da göğsüne temiz bir bez yerleştirin. Dizlerinize oturtun, bir elinizle göğsünü desteklerken diğer elinizle hafifçe sırtını okşayın.

Bebeğiniz gaz çıkartırken hafifçe kusabilir. Bunun için elinizde temiz bir bez olması önemlidir.

Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title