Memeden biberona geçerken bilmeniz gerekenler…

Bebeğinizin ilk 6 ay kesintisiz anne sütü alması çok önemlidir. Bu süreden sonra yine anne sütü vermeye devam ederek adı üzerinde “ek gıdalara” geçebilirsiniz. Kaşıkla yenen daha kıvamlı mamaları bebekler daha kolay kabul eder ancak özellikle emme refleksi güçlü olan bebekler için memeden vazgeçip sıva gıdaları biberonla almaya alışmak çok da kolay olmaz.

Bu süre içinde dikkat edeceğiniz bazı noktaları bilirseniz, süreci kolaylaştırabilirsiniz.

İşte dikkat etmeniz gerekenler:

  1. Geçişi nasıl ve ne zaman yapacağınızı blanlayın. Ani bir değişiklik göğüslerinizde tıkanma ve iltihaba yol açabilir.
  2. Emzirmediğiniz için kendinizi suçlu hissetmeyin. Doktorunuza danışarak aldığınız bu kararın kendiniz ve bebek için doğru olduğuna inanın.
  3. Bebeğin alışkanlıklarını ve sizin süt salgınızı düşünerek geçişi kademeli olarak yapın. Gün gün, öğün öğün geçişi planlayın.
  4. Aşamalı olarak anne sütünün miktarını azaltırken biberonla besleme sürenizi uzatın.
  5. Eğer sütünüzün göğsünüzde kaldığını hissediyorsanız elinizle sağarak çıkartın. Bu sütün biberonla bebeğinize verebilirsiniz. Ancak bu işlemi çok yaparsanız bedeniniz sağdığınzı sütü tekrar yerine koyacaktır.
  6. Göğüs ucunuza acı sürmek ya da tuz sürmek, saç ya da başka maddeler yerleştirmek bebeğinizin kendini kötü hissetmesine yol açar. Emme refleksinden keskin olarak uzaklaştırılması duygusal açıdan kendini boşlukta hissetmesine yol açar.
Memeden biberona geçerken bilmeniz gerekenler…
5 (100%) 8 votes


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title