Konağın geçmesi için bunları yapın…

Konak, yenidoğan döneminde bebeklerde sıklıkla ortaya çıkan bir deri bulgusudur. Nedeni tam olarak bilinmemektedir. Kötü cilt hijyeni, alerji ve dış travmalar; konak oluşumundan sorumlu değildir. Çoğunlukla yaşamın ilk haftalarında başlar, 2-3 ay içerisinde kaybolur, nadiren bir yıla kadar uzayabilir.

Konak çoğunlukla kafa cildinde saçlı deride görülür. Nadiren yayılım gösterebilir ve burun, kaş, kulak ve yanaklarda görülebilir. Yayılım göstermesi hastalığının ağır geçeceğini göstermez. Konağın görüntüsü dışında cilde veya bebeğe zararlı bir etkisi yoktur. Çoğunlukla kaşıntı ve huzursuzluk yapmaz, bebeğin günlük yaşamını etkilemez, saç kaybına neden olmaz.

Konak oluşan saç derisinin her gün koku içermeyen ve mümkünse renklendirilmemiş şampuan veya sabunla yıkanması ve yumuşak bir tarakla taranması iyileşmesini hızlandırır. Banyo dışında günde 2-3 kez yumuşak bir tarakla tarama pullanmanın kaybolmasını hızlandırır. Pullanma çok ve kalın ise yıkamadan önce yeytinyağını saçlı kafa derisine masaj yaparak yedirmek, beş dakika bekledikten sonra şampuan veya sabunla yıkamak ve sonra taramak pulların temizlenmesini kolaylaştıracaktır. Saçlı derideki pulların tek seferde temizlenmeye çalışılması özellikle pullanmanın kalın olduğu bebeklerde alttaki hassas cilt açığa çıkıp zarar görebileceği için önerilmez. Bu nedenle günlük banyolarla pullanmış bölgeyi 7-10 gün içinde temizlemek alttaki cildin düzelmesi için zaman sağlayacaktır. Pullanma azaldıkça altta ortaya çıkan hasssas cildi korumak için şampuan veya sabunla banyo sıklığı haftada iki güne indirilmelidir, diğer günler sadece suyla banyo yapılabilir.

Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title