Bebek Giysileri Nasıl Yıkanır?

Yeni doğan bebeklerde, vücudu zararlı etkilerden koruyan yararlı mikroorganizmaların oluşturduğu cilt florası olmadığı gibi deriyi örten keratin tabakası da tam gelişmemiştir. Bu yüzden bebek cildi hassastır.

Bebeklerin hassas ciltleri nedeniyle, yetişkinlerden çok daha fazla alerjik reaksiyon göstermeleri, kıyafet seçimleri ve onların yıkanması konusunda başlı başına dikkat ve özen gerektirir. Yetişkinlerin kullandığı deterjanlar daha kokulu olup daha fazla kimyasal içerdiği için bebeklerin hassas cildine uygun değildir.

Aile bireylerinde ya da yakın akrabalarında; astım, saman nezlesi, alerjik cilt döküntüleri var ise bu bebeğin alerjik yapıya sahip olma olasılığı daha yüksektir. Giysiler, şampuanlar, bebek bakım kremleri, bezler, deterjanlar ile tetiklenen bebek egzaması, pişikler, ciltte kızarıklıklar, bebeğin hassas alerjik yapısını daha somut ortaya koyacaktır.

Bebek giysilerini yıkarken nelere dikkat etmeliyiz?

Bebeklere özel yapılan deterjanlar daha az kimyasal içerir ve deterjan oranı daha azdır. Bebek sabun tozları da bebekler için uygundur fakat sabun tozları, bebek kıyafetlerinin renklerini daha çabuk açtığı için deterjan kullanımı daha mantıklı olacaktır.

Naftalin gibi kimyasal giysi koruyucular kesinlikle kullanmayın.

Renklilerle beyazların farklı derecelerde yıkanması, renk solması ve boyaması olmaması açısından çok önemlidir. Yıkamadan önce giysileri ayırmayı unutmayın.

Bebek giysileri üzerindeki deterjan artıklarının tam olarak geçtiğinden emin olmak için ikinci kez durulama yapın.
Bebekler, ilk günlerde çok sık kustukları ve altlarını ıslattıkları için kıyafetleri daha çok yıkama gerektirir. Kıyafetleri biriktirip yıkamayı düşünüyorsanız, kıyafetteki leke kurumadan sadece o kısmı suda akıtıp kuruttuktan sonra, beklettiğiniz kıyafetlerin arasına koymanız daha doğru olacaktır.

İlk aylarda giysilerini yıkadıktan sonra ütülemeye özen gösterin. Dış ortamlardan bulaşan mikroplar, ütü sayesinde etkisiz hale gelecektir.

Giysileri mikroplardan arındırmak için kaç derecede yıkamalıyız?

Isı derecesi arttıkça giysilerin solma, boyama, çekme ihtimali artsa da mikroplardan kurtulma olasılığı da artacaktır. 60°C sıcaklık çoğu zararlı mikropların gitmesi için uygundur.
Hassas giysilerde 30-40°C sıcaklıkta ön yıkama, tekrar yıkama ve fazladan durulama ile çamaşırları yıpratmadan mikroplara yönelik olumlu bir sonuç elde edebilirsiniz.

 

 

 

Kaynak: nasilkolay.com

Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title