Bebeğimin ilk alışverişi nasıl olmalı?

Bebeğiniz için alışveriş yapmak kadar zevkli bir iş yoktur ancak abartmadan, tüketim baskısı ya da hormonlara yenilmeden…

Anne olmanın bir kadının hayatında başka herhangi bir şeyle doldurulamayacak bir yeri olduğu kesin. Küçük bebeğinizi daha kucağınıza almadan onunla ilgili hazırlıklar ,alışverişler edineceğiniz bilgiler hayatınıza yepyeni renkler katacak. Bebeğinizin hiçbir eksiğinin kalmamasını ve her şeyin en iyisine sahip olmasını isteyeceksiniz . Bu durum bebeğiniz doğduktan sonra da devam edecek. Onun için alışveriş yaptığınız zamanlar belki de hayatınızın en güzel dakikaları haline gelecek.

Hayatın her alanında olduğu gibi bebeğinizin ihtiyaçları için alışveriş yaparken de akılcı davranmak tabii ki en doğrusu. Gereksinimlerinizi en iyi şekilde karşılayacak, hayatınızı kolaylaştıracak ve en önemlisi miktar ne olursa olsun ödediğiniz miktara değen ürünleri seçmelisiniz.

Temel gereksinimleri belirleyin:

Doğum öncesi bir liste hazırlayın. Doğum yapmış arkadaşlarınızın ve yakınlarınızın tecrübelerinden yararlanın. Aşağıda yardımcı olabilecek örnek bir liste göreceksiniz. Tabii ki bu listeye eklemeler yapmak veya bazı kalemleri çıkartmak mümkündür. Kısa süreli ihtiyaç duyacağınız ve sonradan kullanamayacağınız ürünleri onları artık kullanmayan yakınlarınızdan temin etmenizi öneririz.

Bebeğin temel ihtiyaçları:

shutterstock_1502955771) Alt değiştirme takımı: Bir çanta içinde  hazır olmasında fayda var. Çantanın çok gözlü ve içindeki malzemelere kolay ulaşılabilir olması önemli. İkinci bir çanta da yedek olarak hazır bulundurulabilir. Çantanın içinde yumuşak bir örtü,4-5 bebek bezi ,ıslak mendiller, pişik kremi ve ek bebek çamaşırı ,önlük , ayrı bir gözde emzirme ekipmanları ve boş poşetler bulunmalı

2) Tek parça body ‘ler: İlk aylarda hatta ilk yıl en sık kullanacağınız ürün.Çok sık kirlenecek .Sayıca fazla olmasında fayda var.

3) Tulum, hırka veya yelek: Bodyler üstüne kış aylarında sıcaklığa göre giydirmek içinyine sayıca fazla olmalı

4) Önlük: İlk yıl emme ya da biberonla beslenme sonrası bol miktarda kusma olabilir.Şık tulum ve hırkaları korumak için bol bol önlüğünüz olsun. Ne kadar çok kirlendiklerine inanamayacaksınız.

5) Battaniye: Çeşitli tiplerde 3-4 battaniyeniz olsun. Bebeği sarmak, üstünü örtmek için , bebeğinizle gittiğiniz her yerde kullanacaksınız.

6) Bebek banyosu: Bebeklerin banyosu sanıldığından zordur. Kullanışlı bir banyonuz olsun.

7) Taşıma araçları: Her sezon yepyeni modelleri ve çok ciddi rakamlara ulaşan fiyatları olan bu araçlar için her zaman en uzun süre kullanabileceğiniz ve güvenlik açısından tatmin edici ürünleri seçin

8) Yastıklar: Ufak 3-4 yastığınız olsun. Kolay yıkanan pamuklu kılıflar kullanın.

9) Havlular: Yumuşak ve çeşitli boylarda havlular alın. Büyük bir banyo havlusu şart.

Gerek var mı?

Vitrinlerde gözünüzü alan çok süslü ama kullanışlı olmayan ve 3-4 kezden fazla giydiremeyeceğiniz kıyafetlere,

Çok emekle hazırlanmış ama yıkanması zor örtü ve battaniyelere,

En ince detayına kadar daha bebeğiniz doğmadan hazırlanmış muhteşem bir bebek odasına (ne aceleniz var ),

Boy boy biberonlara, buhar makinelerine, sterilizatörlere, çok pahalı bebek odalarına, her aracın en son modeline

gerek var mı? Bir kez daha düşünün…

Op. Dr. Lalehan KUTLAY tarafından yazılmıştır.

Kaynak: DoktorlarSitesi

Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title